Alaplı Mollabey Köyü Muhtarı Fuat Karaca, çevre köylerden Mollabey merkezine bırakılan köpeklerin neden olduğu soruna sert bir tepki gösterdi. "Burası barınak değil" diyen Muhtar Karaca, Mollabey'in köpeklerle dolu olduğunu ve çoğunun hasta ve uyuz olduğunu belirtti.

Muhtar Karaca, çevre köylerden Mollabey'e köpeklerin akın ettiğini ve burada terk edildiğini dile getirdi. Bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Karaca, cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti. Ayrıca, hayvan sever derneklerine de seslenerek, Mollabey'e düzenli olarak mama verilmesi gerektiğini ve bu durumun önlenmesi için çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Ticaret Fuarına yoğun ilgi sürüyor! Ticaret Fuarına yoğun ilgi sürüyor!

Karaca’nın açıklaması şu şekilde:

“Mollabey köpekten geçilmiyor. Çoğu köpekte hastalıklı ve uyuz. Çevre köylerden buraya akın akın köpek getirilip bırakılıyor. Burası barınak değil. Görüldüğü takdirde cezai işlem uygulatacağız. Buradan Hayvan Sevenler Derneklerine sesleniyorum. Bir ya da iki haftada bir gelip mama verilmekte hayvan sevilmiyor. Herkesin çoluk çocuğu var. Bir hastalık kapacağız diye korku içerisinde yaşıyoruz. Bu işe bir çare ve önlem alınmasını istiyoruz.”

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA