Bulvarspor final niteliği taşıyan maçta Maltepespor’u 1-0 yenerek hem puantajda farkı açtı, hem de ikili averajda üstün duruma geçti.

Kilimli Belediyespor 5 yıl aradan sonra mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligdeki iddiası tamamen bitti. Sarı-Siyahlı takım, kalan maçlarda prestij için oynayacak. Bu arada dün Maltepespor’u 1-0 yenen Bulvarspor birinciliğini garantiledi.

Bölgesel Amatör Lig’de grup heyecanı ikinci yarının ilk hafta maçlarıyla devam etti. 1. bölge, 3. grupta mücadele eden Kilimli Belediyespor’un BAY geçtiği haftada, iki İstanbul temsilcisi Bulvarspor ile Maltepespor karşı karşıya geldi. Final niteliği taşıyan maçı, ev sahibi Bulvarspor 1-0 kazanarak kalan maçlar öncesinde birinciliğini garantiledi.

Haftaya 4’er puanla giren Bulvarspor ile Maltepespor, dün Mimar Kubilay Köse Stadı’nda karşılaştı. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçın ilk yarısı golsüz berabere biterken, ev sahibi Bulvarspor ikinci devrede bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet üzerine Bulvarspor puanını 7’ye çıkardı.

Son maç yenilse bile birincilik garanti

Bulvarspor, geride bıraktığı 3 maçın 2’sini kazanırken, 1’inde berabere kaldı. İlk yarıda Maltepespor’la 2-2 berabere kalarak yenişemeyen 3'üncü grubun gözde takımı, ikinci maçında Kilimli Belediyespor’u 8-0 farklı yendi. Maltepespor’u rövanşta 1-0’la geçerek 7 puana ulaşan Bulvarspor takımı, 23 Haziran Çarşamba günü oynanacak 5’inci haftayı maç yapmadan BAY geçecek.

Grup lideri, 26 Haziran Cumartesi günü Kilimli Belediyespor deplasmanında oynayacağı maçla grup aşamasını tamamlayacak. Eğer son maçların ardından Bulvarspor ile Maltepespor puan puana duruma gelecek olursa, ikili averajda (bir galibiyet, bir beraberlik) iyi olduğu için Bulvarspor final grubuna yükselen takım olacak.

Bulvarspor'un rakibi Hendekspor

3’üncü grup birincisi Bulvarspor’un rakibi maçlar devam etmesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu tarafından statüde belirtilen eşleşme anahtarına göre belli oldu. 4’üncü grupta 3’te 3’lük galibiyet serisiyle grup liderliğini garantileyen Hendekspor, çeyrek final mücadelesinde Bulvarspor’un rakibi oldu.

Karasuspor ve Erenlerspor’la 4’üncü grubu oluşturan Hendekspor, Karasuspor’u her iki maçta 3-2 ve Erenlerspor’u 1-0 yenerek oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sakarya temsilcisi, grup aşamasını 27 Haziran Pazar günü Erenlerspor maçıyla tamamlayacak.

Her bölgeden 1'er takım çıkacak

3 ve 4’erli 8 grupta 27 takımın yer aldığı 1’inci bölgede grup müsabakaları 26 Haziran Cumartesi günü tamamlanacak. Maçlar sonunda gruplarını birinci bitiren 8 takım final grubuna yükselecek.

8’li final grubunda maçlar tek maç eleme usulü tarafsız sahada oynanacak. Eşleşmeler 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 şeklinde olacak. Tek maç eleme usulü oynanacak maçların ardından galip gelen 4 takım yarı finale yükselecek. Yarı finalde, 1-2 galibi ile 3-4 galibi, 5-6 galibi ile 7-8 galibi karşı karşıya gelecek. Yarı final galipleri, yine tek maç üzerinden 3. Lige yükselme final maçında karşılaşacak. Finalde kazanan takım, 1’inci bölge şampiyonu olarak 3. Lige yükselecek. 2, 3 ve 4’üncü bölgeler için de aynı sistem uygulanacak.

Böylelikle pandemi nedeniyle sıkıştırılmış lig takviminin uygulandığı Bölgesel Amatör Ligden 3. Lige 4 takım yükselmiş olacak. 108 takımın katıldığı, 153 takımın hakları saklı kalmak şartıyla katılmadığı ligde bu sezona mahsus olmak kaydıyla düşme yok.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi