Zonguldak Kömürspor’da 2022-2023 sezonunda kaptan görevi görecek futbolcular belli oldu. Kırmızı-Lacivertli takımda kaptanlık görevi ilk 11’in değişilmez isimleri Hakan Çevik, Aykut Emre Yakut ve Ercüment Eray Ataklı’da olacak. Bu isimleri geçen sezon Sinan Ören, Hakan Çevik ve Sefa Aksoy oluşturuyordu.

2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da yeni sezon kadro yapılanması kapsamında yaşanan ayrılıklar üzerine takım kaptanlarında değişiklik yapıldı. Geçen sezon ki kaptanlar arasında yer alan Sinan ve Sefa’nın takımdan ayrılması üzerine birinci kaptanlık sorumluluğu takımın en eskileri arasında yer alan tecrübeli futbolcu Hakan Çevik’e geçti. 2019-2020 sezonundan bu yana kırmızı-lacivertli formayı giyen Hakan, geçen sezon takımın ikinci kaptanıydı. Zonguldak’ta 4’üncü sezona giren 33 yaşındaki tecrübe, 2022-2023 sezonuyla birlikte artık birinci kaptan unvanı taşıyacak.

Hakan Çevik’in yanı sıra takımda liderlik vasfı taşıyacak diğer futbolcular Aykut Emre Yakut ile Ercüment Eray Ataklı olarak ön plana çıktı. 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Aykut Emre, 3’üncü Zonguldak Kömürspor döneminde ikinci kaptan olarak sorumluluk üstlenecek. Elmas’ta 2’nci sezonuna giren 30 yaşındaki sağ orta oyuncusu Ercüment’e ise üçüncü kaptanlık verildi.

DEMİR’İN SAHA İÇİNDEKİ

YARDIMCILARI OLACAKLAR

Zonguldak Kömürspor’un 2022-2023 sezonu kaptanları, güçlü ve baskın karakterleriyle teknik direktör Şenol Demir ve ekibine saha içi ve dışında yardımcı olacak. Lider özelliğe sahip futbolcular, edinecekleri misyon gereği takım içinde söz sahibi olacak. Gençlerin ağırlıkta olduğu takımda ciddiyet ve disiplini sağlama adına önemli görevler üstlenecek olan üç tecrübeli kaptan, ayrıca ağabey rolüyle genç futbolculara yol gösterecek.

Öte yandan, dün akşam Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen antrenman öncesinde teknik direktör Şenol Demir, takım kaptanlarını bir araya toplayarak 10 dakika süren bir konuşma gerçekleştirdi. Demir, gençlerin çoğunlukta olduğu takımda kaptanlardan lider futbolcular olarak çok fazla sorumluluk almalarını istedi. Yeni futbol sezonunun zorluğuna dikkat çeken Şenol Demir, 28 Ağustos’ta başlayacak lige kadar çok iyi hazırlanmaları gerektiğini, bu süreçte herkese büyük iş ve görev düştüğünün altını çizdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi