Zonguldak Kömürspor’a nefes almak yok... Sıkışan fikstür nedeniyle 3 gün arayla maç oynayan Kömürspor şimdi de 23 Şubat Pazar günü 25’inci hafta sınavını verecek. Rakip ilk yarıda deplasmanda 4-1 yendiğimiz Hekimoğlu Trabzon. Fakat hatırlatalım; bu Hekimoğlu, o Hekimoğlu değil!

HACETTEPE’yi 2. Ligde 2016-17 sezonundan bu yana oynadığı 6’ncı maçta da yenemeyen Zonguldak Kömürspor’da moraller alt üst. Play-Off hesapları yaparken biranda kendisini 11’inci sırada bulan Lacivert-Kırmızılı takım üzerindeki kötü havayı dağıtıp yeni bir çıkış serisi yakalamak istiyor.

Deplasman maçından eli boş dönen Kömürspor, ara vermeden 25’inci haftaya konsantre oldu. 23 Şubat Pazar günü sahasında Hekimoğlu Trabzon’la karşılaşacak Beyaz grup ekibi, son dönemde yaşadığı puan kayıplarının oluşturduğu yaraları kısa sürede sarıp yüksek motivasyon ve hırsla Hekimoğlu sınavına çıkacak.

Özellikle Hacettepe yenilgisiyle derin bir üzüntü yaşayan Kömürsporlu futbolcular, 25’inci hafta maçıyla kendilerini affettirmek istiyor. İç sahada oynanacak maçta taraftar desteğini de arkasına alacak lacivert-kırmızılılılar, 3 maçlık galibiyet sessizliğini bozup puantajda yeniden üst sıralardaki yerini almayı arzuluyor.

Zonguldak Kömürspor’un zorlu 90 dakika öncesi en büyük moral-motivasyon kaynağı ilk yarıda alınan 4-1’lik farklı galibiyet. Teknik direktör Serkan Afacan, ligin devam ettiği ve dolayısıyla Hacettepe maçının unutulmasını isterken, ilk yarıda deplasmanda oynanan maçı anımsatıp futbolcuları galibiyete olan inançlarını artırmaya çalışıyor.

Hekimoğlu maçına tam kadro hazırlanan Kömürspor’da eksik futbolcu yok. Sarı kart cezalısı olduğu Çorum FK maçının ardından gribal enfeksiyona yakalandığı için Hacettepe maçından da forma giyemeyen Muammer Sarıkaya, bir problem yaşamazsa Pazar gün ki maçta kadroda yer alacak.

Bu arada Hekimoğlu Trabzon maçı ilk yarıdan çok farklı geçecek. Devre arasında kadrosunu güçlendiren Trabzon ekibi, ilk yarıdan farklı bir takım görüntüsü içinde olacak. Haftaya bir maçı eksik 42 puanla 4’üncü sırada giren Hekimoğlu ekibi, play-offun en büyük adayları arasında gösteriliyor.

23 maçın 13’üncü galip gelen rakip takımın 3 beraberliği, 7 yenilgisi bulunuyor. Son lig maçında Sancaktepe’yi 2-0 yenerek moral bulan Trabzon temsilcisi, 14 ila 18’inci haftalar arasında 5 maç üst üstte galip gelme başarısı göstermişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi