Zonguldak’ta, antrenörlüğünü Mustafa Demir’in yaptığı curling sporu, faal olduğu günden bu yana hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. 25’e yakın lisanslı sporcusu bulunan curling, kent genelinde her geçen gün gelişen ve yaygınlaşan spor dalları arasına girdi.

Buz pistinde farklı bir heyecan yaratan özelliğiyle gençleri kendisine çeken curling sporu, gelişim gösteren temel altyapısıyla yarışmacı spor dalı haline geldi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Zonguldak karması adı altında kurulan curling takımı, altyapı çalışmalarını tamamlayarak seviyeyi ulusal düzeye taşıdı.

Antrenör-sporcu olarak curling sporunun gelişmesinde etkin rol oynayan Mustafa Demir’in üst düzey elit sporculardan oluşturduğu takım, Türkiye Curling Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katıldı.

Efe Furat, Ece Edelen, Soykan Çetin, Dilara Taşkın, Beytullah Bükrü’nün yer aldığı takım, Başkent Ankara’da güçlü takım ve Milli sporculara karşı mücadele etti. Zonguldaklı sporcular, buna rağmen üstelik 4-5 aylık pandemi boşluğunun ardından boy gösterdikleri buz pistinde sergiledikleri performansla dikkat çektiler. Şampiyonayı dördüncülük derecesiyle bitirerek şehre kupayla dönen curlingciler, böylelikle curling müzesindeki kupa sayısını 3’e çıkardı. Curlingte, Türkiye geneli gelişim kaydeden takımlar arasında gösterilen Zonguldak curling takımı, daha önce biri Kocaeli’de üçüncülük, diğeri Zonguldak’ta ikincilik olmak üzere iki kupa daha elde etmişti.

Kısa sürede iki, üç ve dördüncülük başarılarının ardından gözünü Türkiye şampiyonluğuna diken curlingciler, bu hedef doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdı. Hedefe yönelik teknik uygulama ve pratik çalışmaları artıran curling takımı, 2021-2022 sezonunda 6 farklı ilde düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasında birincilik kupasına şimdiden talip oldu.

Öte yandan Ankara’dan kupayla dönen Zonguldak curling takımı, kupayı Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e takdim etti. Yüksel, başarıdan dolayı antrenör-sporcu Mustafa Demir ile öğrencilerini kutladı.

Curling sporunun yaygın hale gelip, daha fazla gelişmesi adına büyük destek veren Yüksel, bu desteklerin kupayla karşılık bulmasının mutluluk verici olduğunu dile getirirken, yeni sezonda şampiyonluk kupasını görmek istediğini aktardı. Bunun üzerine Demir ve öğrencileri, Yüksel’e şampiyonluk sözü verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi