Zonguldak’ın renkli siması, Zonguldakspor tribünlerinin sempatik ve değişilmez ismi Hayrullah Tıfıl, nam-ı diğer Karga son yolculuğuna uğurlandı. 7’den 7’ye tüm herkes tarafından sevilen 59 yaşındaki Zonguldaklı güzel insan, yüzlerce kişinin dualarıyla ebediyete yolculuk etti.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hayrullah Tıfıl’ın ani ölümü Zonguldak’ta derin bir üzüntü oluşturdu. Şehre ve Zonguldakspor’a malolmuş, kişiliği, karakteri, merhameti ve insanlığıyla tüm herkesin sevgilisi haline gelen Tıfıl’ın ölüm haberi, sadece Zonguldak’ta değil, Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan Zonguldaklılar’ı üzdü.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Tıfıl’ın vefatı üzerine “Zonguldak’ımızın sevilen siması, Zonguldakspor tribünlerinin değişmez ismi Hayrullah Tıfıl’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başımız sağolsun” paylaşımında bulundu.

Zonguldakspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk acısını, “Zonguldak için bir sembol, bir değer olan, herkes tarafından sevilen, kimseye zararı olmayan Hayrullah abimizin isminin uygun görülen bir sokağa verilerek sonsuza kadar yaşatma fikrini hep birlikte gündemde tutarak sonuca erdirelim. Güzel insan mekanın cennet olsun inşallah. Zonguldak seni unutmaz” sözleriyle paylaştı.

Sevenleri son yolculuğunda Tıfıl’ı yalnız bırakmadı

CENAZE TÖRENİ DOLDU TAŞTI

Merhum Hayrullah Tıfıl için bugün Uzunmehmet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen tören son dönemin en kalabalık cenaze törenlerinden biri oldu. Spor ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra Tıfıl’ın ailesi, akraba, dost ve sevenleri tören alanını doldurdu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Pulat, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediyesi eski Başkanları Muharrem Akdemir ve Secaattin Gonca, CHP eski il Başkanı Ahmet Pulat, MHP eski İl Başkanı Hamdi Ayan, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Şöforler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar başta olmak üzere kalabalık vatandaş topluluğu törene katılanlar arasında yerini aldı.

Profesyonel ligdeki mücadelesini 2. Ligde sürdüren Zonguldakspor Kulübü de kırmızı-lacivertli renklerle özdeşleşen Tıfıl’a son görevini yerine getirdi. Kulüp Başkanı Salih Demir, teknik direktör Şenol Demir ve yardımcı ekibi, futbolcular törende yerini alarak dualar etti. Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı Süleyman Caner de törene katılan isimler arasında yer aldı.

Cenaze töreni sırasında Hayrullah Tıfıl’ın tabutunun üzerine Zonguldakspor bayrağı, forması ve atkısı koyuldu. Helallik alınması ve cenaze namazının kılınmasının ardından merhum Tıfıl’ın cenazesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞAFAK Gazetesi ailesi olarak merhum Hayrullah Tıfıl’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi