Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta liderlik yarışının iki önemli takımı Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor 6 Mart Pazar günü 14’üncü hafta maçında karşı karşıya gelecek. Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahasındaki Zonguldak derbisinin başlama saati 14.00.

Ankara bölgesinden 34 yaşındaki tecrübeli bölgesel hakem Ceyhun Panba’nın düdük çalacağı derbi maç, Ereğli’ye tarihi bir futbol günü yaşatacak. Şimdiden derbi maç havasını solumaya başlayan Ereğli Belediyespor taraftarı, Pazar gününü büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.

Şampiyonluk havasına giren Genç Ereğlililer tribün lideri Burhan Önder ve arkadaşları, liderlik yolunda önemli maçlardan biri olan derbi müsabakası öncesi müthiş organize olmuş durumda. Ereğli’de cadde ve sokakları afişlerle donatarak futbolseverleri maça davet eden Eflatun-Beyazlı taraftarlar, maç günü Beyçayırı tribünlerini deyim yerindeyse bir karnavala çevirecek.

Görsel şov, özel koreografi, beste ve tezahüratlarla derbiye ayrı bir hava katacak olan Ereğli Belediyespor taraftarı, bu yönüyle profesyonel futbol liglerinde bile eşine ender rastlanan bir tribün görseli oluşturacak.

KARNAVAL HAZIRLIĞI

Taraftar olarak derbi maça her yönüyle hazır olduklarını dile getiren Burhan Önder, “Şehir olarak artık şampiyonluk özlemine son vermek istiyoruz. Ereğli Belediyespor her şeyiyle 3. Ligi hak ediyor. Bölgesel Amatör Ligde mücadele ettiğimiz yeter. Bu takımın yeri profesyonel ligdir. Bu sene yerimizi almak istiyoruz. Bunun için önce grubumuzu lider bitirmeliyiz. Önümüzde oynayacağımız 4 final maçı var. 4 maçımızı kazanıp Play-Off’a çıkmak istiyoruz. Bu finallerden biri de Pazar günü oynayacağımız Devrek Belediyespor maçı. Bu sezon evimizde oynadığımız hiçbir maçta puan kaybetmedik. 6’da 6 galibiyetimiz var. Bu seriyi 7 maça çıkarmak istiyoruz. Taraftar olarak derbi maça hazırız. Beyçayırı’nda son dönemin en unutulmaz maçını oynayacağız. Beyçayırı Pazar günü karnavala dönecek. Tribünde biz, sahada aslanlar galibiyet için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Bu maçı kaçıran gerçekten çok şey kaçırmış olur. Pazar günü 14.00’te kimseye söz vermeyin. Tüm Ereğli’yi maça bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bölgesel Amatör Ligde haftanın maçları arasında gösteren Ereğli Belediyespor-Devrek Belediyespor maçı öncesi, ev sahibi Ereğli Belediyespor 26 puanla ikinci, konuk Devrek Belediyespor 22 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Ereğli Belediyespor, sahasında 3 puanın sahibi olursa, haftayı maç yapmadan BAY geçecek 29 puana sahip lider Silivrispor’u yakalayacak.

Öte yandan, iki ilçe takımı arasında ligin ilk yarısında Devrek İlçe Stadı’nda oynanan maçı, 2-1’lik skorla Ereğli Belediyespor kazanmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi