Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Kadınlar Süper Ligi’nde 2022-2023 sezonu grup kurası çekildi. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde çekilen kurada, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile kulüp temsilcileri yer aldı.

BEŞİKTAŞ, EREĞLİ'NİN RAKİPLERİ ARASINDA YER ALDI

Kadınlar Süper Ligi’de yeni futbol sezonu 19 takımın katılımıyla oynanacak. Zonguldak temsilcisi Ereğli Belediyespor’un da yer aldığı lig, 10 ve 9’arlı iki gruba ayrıldı. Ereğli Belediyespor çekilen kurada A grubuna düştü. Gruptaki diğer takımları Beşiktaş, Hatayspor, Hakkarigücüspor, Dudulluspor, Fatih Vatanspor, Altay, ALG Spor ve Fatih Karagümrükspor oluşturdu.

4 BÜYÜKLERDEN 3'Ü B GRUBUNDA

B grubu ise, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana İdmanyurdu, Ankara BŞB Fomget Gençlikspor, Amed Sportif, Kireçburnu, Konak Belediyespor, Ataşehir Belediyespor ve 1207 Antalyaspor’dan oluştu.

İLK MAÇ DEPLASMANDA KARAGÜMRÜK'LE

Ligde, 2022-2023 sezonu 15 Ekim Cumartesi günü oynanacak maçlarla başlayacak. A grubu ekibi Ereğli Belediyespor, ilk maçını İstanbul deplasmanında Fatih Karagümrük ile oynayacak.

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak normal grup aşaması 18 hafta sürecek. 9 takımlı A grubunda her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. Grup aşamasını ilk 4’te bitiren takımlar, Play-Off’a yükselip son 4 sırayı alanlar ise Play-Out müsabakasına kalacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi