ZONGULDAK’TA, en son 19 yıl önce profesyonel lig heyecanı yaşayan, küme düştüğü 1999-2000 sezonundan bu yana yerel amatör ligde mücadele eden Çaycumaspor yeniden yapılanma içinde. Yeni sezon öncesi bir hayli iddialı takım kuran kulüp, ekonomik yönden yaşanılan sıkıntıyı aşmak için kombine kart projesini hayata geçirdi. 2019-2020 sezonunu kapsayan kombineler, yönetim kurulu üyeleri tarafından satışa çıkarıldı. Sarı-Lacivertli renklere gönül veren futbolseverler, kombine kartlara büyük ilgi gösterdi. Kulüp, 29 Eylül’de başlayacak 2019-2020 sezonuna kadar satabildiği kadar kombine satıp kulüp kasasına para girdisi sağlamak istiyor.

Çaycumaspor, 2019-2020 futbol sezonunun ilk maçında deplasmanda Ereğli Yenimahallespor’la karşılaşacak. Sarı-Lacivertliler, iç sahadaki ilk maçını ise, 6 Ekim Pazar günü Muslu Belediyespor’la oynayacak.

Bölgesel Amatör Ligi hedefliyorlar

İlçede futbolun lokomotif kulübü, son 5 sezonda bir çok kez düşmenin eşiğine kadar geldiği Süper Amatör Ligde bu kez şampiyonluk hedefliyor. Şampiyonluk düşüncesi doğrultusunda takımın başına Zonguldaksporlu eski antrenör Birol Yılmaz’ı getiren kulüp, transferde de Suat Kerçin, Kaan Demircan, Hamit Çevik gibi profesyonel lig tecrübesi yaşamış isimler başta olmak üzere önemli futbolcuları kadroya dahil etti. Son 5 sezonun en iyi kadrosunu oluşturan Çaycumaspor'da hedef, ilk etapta yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige çıkmak. Kulübün geleceğe yönelik büyük hedefler peşinde koşacak olması ilçede şimdiden büyük bir heyecan yarattı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi