Başarı dolu mazisini adeta mumla arayan Çaycumaspor, yeni başkan İsa Erbay’la küllerinden doğacak. Uzun yıllar Almanya’da yaşayan ve hep futbolun içinde kalan Başkan, 2-3 yıllık süre içinde sarı-lacivertlileri 3. Lige çıkarmak istiyor. Çaycumaspor’a yeni bir heyecan getiren Başkan’a destek büyük. Taraftar, “İsa Erbay başkan, Çaycumaspor şampiyon” sloganları atmaya başladı.

SÜPER Amatör Ligde şampiyonluk peşinde koşan Çaycumaspor’da İsa Erbay dönemi resmen başladı. İlçenin lokomotif takımı sahipsiz kalınca sarı-lacivertli kulübe Almanya’dan el atan Başkan, 3-4 haftadır maddi-manevi destek verdiği 72 yıllık kulüpte başkanlık koltuğuna oturdu. Uzun yıllar yurt dışında yaşayan futbol tutkunu Başkan, Pazar günü yapılan Olağanüstü Genel Kurulda oluşturduğu yönetim kurulunun ardından hiç vakit kaybetmeden kolları sıvadı.   

İkincilik ya da üçüncülüğe kesinlikle başarı gözüyle bakmıyor

BAŞARI KISTASI ŞAMPİYONLUK

YILLARDIR içinde olduğu futbolda edindiği bilgi, birikim ve tecrübeyi bundan böyle Çaycumaspor’un başarısı için harcayacak olan Başkan İsa Erbay, ilçede büyük bir heyecan oluşturdu. Koltuğa oturmakla kalmayıp, sıfır noktasını görmüş kulübe yeniden kurumsal bir kimlik kazandırmak isteyen Başkan’ın hedefi; 72 yıllık geçmişe sahip futbol takımını profesyonel 3. Lige çıkarmak.

Bu hedef yolunda kendisine 2-3 yıllık plan programı hazırlayan Başkan, bir yandan şampiyonluk hazırlıkları yaparken, diğer yandan da sağlam bir futbol altyapısı ile modern bir kulüp tesisi çalışmaları başlatacak. Başkanın en büyük hedefi; en son 1999-2000 sezonunda profesyonel lig heyecanı yaşayan sarı-lacivertli takımı uzun aradan sonra yeniden hak ettiği profesyonel lige çıkarmak.

Başkanlık koltuğuna oturduğu Pazar günü itibariyle şampiyonluğun temelini oluşturmaya başlayan Sarı-Lacivertli Başkan, geçiş süreci olarak baktığı bu sezon şampiyonluk gelmezse önümüzdeki sezon ilçenin önde gelen kişi, kurum ve kuruluşlarını bir araya getirip şampiyonluğa takım oluşturacak. Erbay’ın kafasındaki düşünce, 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig, 2021-2022 sezonunda da 3. Lige çıkmak. Başkanın hedef çıtasını yukarıda tutması, ilçede sarı-lacivertli renklere gönül veren taraftar ve futbolseverleri heyecanlandırdı. “İsa Erbay başkan, Çaycumaspor şampiyon” sloganları ağızdan ağıza yayılmaya başlarken, bu durum Başkan ve kurmaylarında büyük bir memnuniyet oluşturdu.

Perşembe Belediyespor’la oynanan maçta ilk kez başkan unvanla protokolde yer aldı

ZİRVEYİ ZORLUYOR

YENİ başkanın geleceğe yönelik planlaması ve hedef çıtasını yukarıda tutması takıma olumlu yansıma yaptı. Son lig maçında Perşembe Belediyespor’u 3-2 yenerek zirve yarışına ortak olan Çaycumaspor, arkasındaki güçlü başkan ve yönetimle geleceğe artık daha umutla bakıyor. Zonguldaksporlu eski futbolcu Birol Yılmaz’ın antrenörlüğünü yaptığı takım, 6’ncı hafta galibiyetiyle yaptığı çıkışı sürdürüp liderliğe yükselmek istiyor. Başkan unvanla yer aldığı protokolde en büyük destekçisi Bahri Akyüz ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber galibiyet sevinci yaşayan Başkan Erbay, kendisine galibiyet armağan eden futbolculara ödül olarak dağıttığı primle moral-motivasyonu daha da artırdı.

Bu arada haftayı 10 puan artı averajla 6’ncı sırada tamamlayan Çaycumaspor, lider Gelikspor’un 3 puan gerisinde yer alıyor. Sarı-Lacivertli takım, bu hafta deplasmanda liderin konuğu olacak. Çaycuma ekibi bu maçı kazandığı takdirde rakibiyle puanla eşitleyip, liderlik yarışında önemli bir avantaj kazanacak.

Başkan Erbay, Birol Yılmaz ve öğrencilerinden bir galibiyet da bekliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi