Pandemi dolayısıyla bu sezona mahsus olmak üzere İkinci Amatör Küme’yle birleştirilen Birinci Amatör Küme’de hedef takım sayısının bir hayli fazla olması ligin seyrini değiştirdi. Önceleri bir-iki takımın ön plana çıktığı, diğerlerinin ise yarıştan erken koptuğu ligde bu sezon hemen her grupta 3-4 takımın birbirini zorladığı görülüyor.

Merkez, Kilimli, Çaycuma ve Ereğli olmak üzere 4 gruptan oluşan, ayrıca Kilimli haricindeki diğer 3 grubun kendi arasında 2’ye ayrılması ligin kalite ve heyecan seviyesini artırdı. Birçok grupta ilk yarının sona ermesiyle oluşan puan tablosu heyecan dolu lig yarışını açık ve net ortaya koyuyor.

Bu hafta oynanan maçlarla ilk yarısı tamamlanan gruplar arasında yerini alan Merkez B grubunda oluşan puantaj sıralaması ortaya ilginç bir tablo çıkardı. 7 takımlı grupta Tersanespor, Elvanpazarcıkspor ve Karamanspor arasında büyük çekişme yaşanıyor. Bu durum hem söz konusu kulüplere, hem de futbolseverlere farklı bir lig havası yaşatıyor.

6 hafta süren ilk yarı neticesinde yeniden şekil alan puantaj tablosunda Tersanespor, Elvanpazarcıkspor ve Karamanspor çift haneli rakamları gördü, geri kalan 4 takım ise tek haneli rakamlarda kaldı. Hedefi Süper Amatör Lig olarak belirleyen takımlardan Tersanespor ile Elvanpazarcıkspor 14’şer puanla ilk iki sırayı oluştururken, Karamanspor 13 puanla 3’üncü basamakta yer alıyor.

Tersanespor ile Elvanpazarcıkspor oynadıkları 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alarak devreye yenilgisiz girdi. İki takımın da genel gol averajı 12. Tersanespor 19 gol atıp 7 gol yerken, Elvanpazarcıkspor 14 gol üretip kalesinde 2 gol gördü. Aralarında oynadıkları maç 1-1 berabere biten, puan ve genel gol averajları aynı olan takımlar arasındaki sıralamayı atılan gol sayısı belirledi. Buna göre 6 maçta 19 gol atan Tersanespor devreye ilk sırada girdi.

Bu iki takımı 1 puan geriden takip eden Karamanspor 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi alırken, 14 gol atıp 3 gol yedi.

İlk 3’ün ardından 7 puanlı Zonguldak Gençlikspor, 6 puanlı Maden İşçileri Topbaşıspor, 3 puanlı Beycuma Cezaevispor ve 1 puanlı Güvenlikgücüspor geliyor.

Ligin ikinci yarısı Karamanspor-Beycuma Cezaevispor, Güvenlikgücüspor-Elvanpazarcıkspor, Zonguldak Gençlikspor-Maden İşçileri Topbaşıspor maçlarıyla başlayacak. Tersanespor maç yapmadan BAY geçecek.

DİĞER GRUPLARDA DA DURUM AYNI

İki hafta önce devreye giren Merkez A ve Kilimli grubunda da durum farklı değil. Merkez A’da, 12 puanla ilk sırada yer alan Capeti Merkez Atölyesispor’un ardından 10 puanla İnağzsıpor, 9 puanla Polisgücüspor geliyor. Kilimli’de ise, Mavi Şimşekspor 12 puanla ilk sırada yer alırken, Cumayanı Gençlikspor’un 10, Karadonspor’un 8 puanı var.

Bu üç gruba göre geç başladığı için ilk yarısı devam eden diğer gruplarda nefes nefese yarış yaşanıyor. Ereğli A grubunda Ortacıspor, Zonguldak Ereğlispor, Neyren Gökçelerspor, Sücüllü Yalıboyuspor 6’şar puanla sıralanıyor. Ereğli B grubunda Kandilli Belediyespor 6 puanla ilk sıranın sahibi, 4’er puanlı Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Balıspor, Cumaspor takipte.

Çaycuma grubunda bu hafta 3 maç kar engeline takıldı. A grubunda Gökçebeyspor-Velioğlu Gençlikspor, B grubunda Saltukovaspor-Veliköyüspor, Çaycuma Gençlerbirliği-Sefercikspor maçları, sahaların karla kaplı olması nedeniyle ertelendi.

A grubunda oynanan tek maçta Kayıkçılar Gençlerbirliği, Nebioğlu Gençlikspor’u 4-0 yendi. 4’te 4 yapan Kayıkçılar Gençlerbirliği 12 puanla ilk sırada yer alıyor. Bir maç eksiği bulunan Gökçebeyspor 9 puanla ikinci basamakta yer alıyor. Bu iki takım hafta sonu ilk yarının son maçında karşı karıya gelecek.

Çaycuma B grubunda mevcut puan tablosunda Sefercikspor ile Çaycuma Gençlerbirliği 9’ar puanla ilk iki sıranın sahibi. Bu iki takımın ardından 6 puanla Saltukovaspor geliyor.

TOPLU SONUÇLAR

Güvenlikgücüspor-Beycuma Cezaevispor: 1-6

Karamanspor-Tersanespor: 1-1

Zonguldak Gençlikspor-Elvanpazarcıkspor: 0-2

Saltukovaspor-Veliköyüspor (ertelendi)

Çaycuma Gençlerbirliği-Sefercikspor (ertelendi)

Gökçebeyspor-Velioğlu Gençlikspor (ertelendi)

Nebioğlu Gençlikspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği: 0-4

Çaycuma Yeşil Vadi-Filyos Ateş: 3-0 (Hükmen)

Çaycuma Yakaspor-Karamusaspor: 3-0 (Hükmen)

Ereğli Karadenizspor-Balıspor: 0-2

Kandilli Belediyespor-Karadeniz Ereğli Göztepe: 8-2

Cumaspor-Tepeören Gençlikspor: 2-0

Karadeniz Ereğlispor-Ereğli Bayatspor: 1-2

Gümelispor-Neyren Gökçelerspor: 1-3

Zonguldak Ereğlispor-Ortacıspor: 2-1

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi