*** Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu, 2020-2021 sezonu Amatör Futbol Ligleri Uygulama Esasları kitapçığını yayınlayıp, 81 ilde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları’na gönderdi. Kitapçıkların kulüplere dağıtımı bugün itibariyle başladı.

Amatör futbolda geri sayım... Geçen yıl Mart ayında pandemi nedeniyle askıya alınan amatör liglerde heyecan, bir yıl aradan sonra Mart ayı sonu ya da Nisan ayında Bölgesel Amatör Ligle başlayacak.

Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lig’in başlamasıyla bozulacak amatör futbol sessizliği, ardından illere göre yerel seviyede en üst lig Süper Amatör ya da Birinci Amatör Küme’yle devam edecek.

TFF Amatör İşler Kurulu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından ön hazırlık çalışmalarının yapıldığı amatör futbol ligleriyle ilgili önemli gelişmeler var. TFF tarafından hazırlanan 2020-2021 sezonu Amatör Futbol Ligleri Uygulama Esasları kitapçığı yayınlandı. Kulüpler tarafından amatör futbolun anayasası olarak adlandırılan kitapçıkta, futbol müsabaka, tescil ve disiplin uygulamaları, amatör lisans işlem bedelleri, amatör liglerde yaş ve kategorileri yer alıyor.

15 Ocak 2021 tarihli TFF yönetim kurulu toplantısında kabul edilen ve TFF internet sitesinde yayınlanan kitapçık, 81 ilde aktif olan kulüp sayısı kadar tüm Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları’na gönderildi. Kitapçıkların dağıtımı, ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç tarafından bugün itibariyle başladı.

Temel esaslar kitapçığıyla birlikte amatör futbol liglerinde transfer dönemi tarihleri belli oldu. Buna göre; amatör futbolcuların filiz lisans ve vize işlemleri 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek.

Amatör futbolcuların transfer işlemleri ise 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup bitiş tarihi müsabakaların başlamasından sonra ayrıca ilan edilecek.

Öte yandan, 2020-2021 sezonuyla birlikte 11’inci sezonuna giren Bölgesel Amatör Lig’de 268 takım mücadele edecek. Bu takımların 128’i mevcut, 140’ı ise geçen sezon Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla Bölgesel Amatör Lige terfi etti.

Başlaması halinde koronavirüs salgınının gölgesinde oynanacak Bölgesel Amatör Ligin kaç gruptan oluşacağı henüz belli değil. Gruplar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun saha ve statlarda yapacağı denetimlerin ardından pandemi ve iller arasındaki mesafe göz önünde tutularak bölge bölge oluşturulacak. 

Bu arada Zonguldak’ı, 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonunda Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor temsil edecek. Lige katılım başvurusunu yapan takımlardan Devrek Belediyespor çalışmalara başlarken, Kilimli Belediyespor ile Ereğli Belediyespor başlama tarihinin kesinleşmesini bekliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi