Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın, 29 yıl önce Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle andı.

Uğur Mumcu’nun öldürülmesi Türkiye’ye yapılmış bir suikasttır diyen Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti:

GAZETECİ CİNAYETLERİ DURMADI

“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak” söyleminin sahibi Uğur Mumcu, belgeci ve araştırmacı gazeteciliğin öncüsüdür. 29 yıl önce bugün, Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren, memleket değerlerimizin yılmaz savunucusu gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun bugün ölüm yıldönümü. Mesleğini icra ettiği sürece, ülkede sürdürülen siyaset, ticaret ve tarikat sarmalında nereye sürüklendiğimizin öngörüsünü ve çözümlemesi üzerine yoğunlaşan Mumcu, ülkenin karanlığına neden olan bu durumun emperyalizmin başarılı bir manipülasyonu olduğunu ortaya koydu. 70'li yıllarda “Türkiye bir din devletine götürülüyor" diyerek ülkemizde yaşanacak olası olumsuzlukları öngören değerli gazetecinin haksız olmadığını da ne yazık ki yaşayarak deneyimledik. Ülkemizde, 6 Nisan 1909 yılında düşünceleri ve yazdığı yazıları nedeniyle öldürülen ve ilk basın şehidimiz olan Hasan Fehmi’nin ardından gazeteci cinayetleri durmadı. Bugüne kadar her siyasi görüşten 70' e yakın basın emekçisinin katledildiği ülkemizde, eleştiri, düşünce ve ifade edebilme hakkına ve özgürlüğünün önüne geçebilmek cinayetlerin asıl nedeni idi.

SUİKAST MUMCU İLE SINIRLI KALMADI

Uğur Mumcu’nun öldürülmesi Türkiye’ye yapılmış bir suikasttır. Bu suikast Mumcu ile sınırlı kalmadı! Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Duran, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlarımız hunharca katledildi. Uğur Mumcu'nun öldürülmesi aynı zamanda Cumhuriyet tarihinde gizlenen, yozlaşmış ve çürümüş tüm kötülüklerin tamda istenildiği biçimde örtbas edilmesi ve de toplumun bilinçlenmesinin önüne geçmek için idi. Ülkemizin aydınlık geleceğini tehdit eden tarikat ve cemaat yapılanmalarına varana kadar her örgütlü yapıyı belgeleriyle açıklayan Mumcu, Laik Cumhuriyetin kökten değişmek üzere olduğunu, ülkemizin gerici yapıya doğru everildiğini vurgulamıştır. Günümüzde daha yoğun baskılar altında mesleğini yapmaya çalışan basın emekçilerine teşekkürü borç bilerek; Uğur Mumcu'yu ve 2001 yılında yine suikast sonucu yaşamını yitiren Ali Gaffar Okan' ı ve de tüm devrim ve demokrasi şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Ataol Behramoğlu'nun dediği gibi; "daha az Uğur Mumcu'yduk dün, daha çok Uğur Mumcu'yuz şimdi." Haber: Meryem DEMİR

Editör: Haber Merkezi