Metin Külünk, AK Parti'nin önde gelen isimlerinden biri olarak Fatih Altaylı'nın konuğu oldu ve dikkat çekici bir iddiada bulundu. Külünk'e göre, bazı parti mensupları, yerel seçimlerde kendi tercih ettikleri adayları belirlemek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahte anketler sundular.

Kapris yapmanın sonu! Kapris yapmanın sonu!

"SAHTE ANKETLERİ CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNÜNE GÖTÜRMEYİN DİYE BAĞIRDIM"

Külünk, açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne sahte anketler götürmemek için defalarca uyardım. Kendi tercih ettikleri adayları belirlemek için Ankara'daki anket şirketleri, Cumhurbaşkanımızın önüne sahte anketler sundular.

“BAKANLIKLAR İÇİNDE HANEDANLIKLAR OLUŞTU”

Külünk, “Ben biliyorum bazı illeri ama söylemeyeyim. İstedikleri adayları adaylaştırabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne sahte anketler götürdüler. Cumhurbaşkanının etrafında onun haberi olmadan, onun ismi üzerinden illerde, Beştepe'nin içinde, bakanlıklar içerisinde hanedanlıklar oluştu" dedi.

"MİLLET BİZE MECBUR ANLAYIŞI ORTAYA ÇIKTI"

Külünk, 15 Temmuz'dan sonra parti içinde siyasetçiler arasında "bu millet bize mecbur" anlayışının ortaya çıktığını belirtti.

"2019'da Cumhurbaşkanımıza sokakla çatışmamamız gerektiğini söyledim" diyen Külünk şunları ekledi:

"Nedeni açık, 'ben yaptım oldu' mantığıyla merkezden aday göstereceğim. Her iktidar kendi statüsünü korumak için her türlü yolu dener. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi döneminde de oldu. Merhum Süleyman Demirel döneminde de yaşandı.

Partimiz, Cumhurbaşkanımızın liderlik ve taşıyıcı gücü sayesinde oluşan bu statükonun sınırlarını zorladı. 15 Temmuz'dan sonra, 'Bu millet bize mecbur' düşüncesi parti içinde yaygınlaştı. Ancak, ne devlet iktidarlarına ne de millet iktidarlarına mecbur değildir."

Kaynak: Haber Merkezi