Alaplı Teşkilatından Mustafa Çağlayan'a  hayırlı olsun ziyareti Alaplı Teşkilatından Mustafa Çağlayan'a hayırlı olsun ziyareti

Zonguldak CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, basın toplantısı düzenleyerek AK Parti hükümeti ve sağlık bakanlığına teşekkür etti ve yeni bir talepte bulundu. Zaimoğlu, Zonguldak'a atanan doktorlar için teşekkür ederek hastane ve otoparkı ile ilgili yetkililerden destek istedi. 
Bugün önemli bir konuyu gündeme getirmek üzere bir basın toplantısı tertip ediyorum. Şu anda  şehrin kanayan bir yarası  haline gelmiş. Hastane  konumuz var. Bunu  kamuoyunun takdir huzuruna çıkartmak için ve bu basın toplantısını yaptım. Öncelikle bir teşekkür borcum var. Hep eleştiri ve öneriden ziyade bir de yapılana teşekkür edeceksiniz.  Uzun aylardır sizinle beraber yaptığımız doktor açıklarıyla ilgili ki  sorunları tespit noktasındaki eleştirilerimiz gün gün Sağlık Bakanlığı ve hükümet tarafından  ve Zonguldak'taki iktidar partisi yetkilileri tarafından  dikkate alınarak  birçok noktada doktor açığı  sıkıntısı ortadan kaldırılmış Zonguldak'a. İyi bir miktarda  Doktor ataması yapılmıştır. Şehrimize gelen yeni doktorlarımıza hoş geldiniz diyorum.  Bunu sağlayan değerli yönetici arkadaşlara, AKP yöneticilerine veya Sağlık Bakanlığı'nın ilgili  birimlerine hepsine teşekkür ediyorum. İşte siyaset böyle bir şeydir. Siyasette  dokunmak için partiler vardır. İnsana hizmet etmek için vardır. Biz de bu sorunu dile getirdik. Arkadaşlarımızın gözünün önüne  sunduk. Onlar da bu  açığın doğru olduğunu gördüler. İnsanlara sıkıntı verdiğini gördüler. Bunu çözdüler. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. 
HASTANE YIKILSIN, KADIN DOĞUM VE GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ BURAYA TAŞINSIN
Hükümet yetkililerine bir çağrıda bulunan Zonguldak CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, " Buradan devamlı bir  böyle eleştiri noktasında değil de daha çok  öneri olarak bunu Zonguldak kamuoyuna ve değerli sağlık bakanına ve  hükümetin Zonguldak'taki iktidar yetkililerine yani AKP yöneticilerine yeni bir şey  öneriyorum. Değerli arkadaşlar çok büyük bir  hastane sıkıntımız var. Sıkıntı  had safhada yoğun bakım sıkıntımız var ve buna paralel olarak da onun etrafındaki  otopark noktasında otopark sıkıntımız var hastane etrafında. Bununla ilgili bir önerim var. Önerim şudur.  Eski hastanenin olduğu, eski SSK dediğimiz devlet hastanesinin olduğu binanın yıkılarak oranın süratli bir şekilde altı en azından dört kat otopark olmak üzere üstüne devasa bir hastane binası. Ve buraya da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin taşınmasını, aynı zamanda da göğüs hastalıkları hastanesinin  taşınmasını eee talep ediyoruz.  Daha doğru olacağını  görüyoruz. Buna inanıyoruz. Değerli Sağlık Bakanlığına ve AKP yöneticilerine bu konuda  bir çalışma yapılmasını öneriyoruz. Bu sayede  teşviksiz hale gelmiş hastane çevresindeki otopark sorununu da halletmiş olacağız. Başka bir şey de biliyorsunuz  göğüs hastanesi çıkan yol  çöktü. Çok dar bir yol zaten. İhale edildiği belli bir zaman sonra yapılacak ama ona paralel olarak o hastane bir bina olduğundan  çok yeterli değil.  Kadın doğum için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Çok uç noktada.  Hamile anne adaylarımız ta hastaneye gidinceye kadar yollarda virajlarda sıkıntı çekiyor. Dolayısıyla  mevcut Devlet Hastanesinin olduğu eski binanın yıkılarak altının dört kat otopark yapılmasını ve oraya da kadın doğum ve göğüs hastalıkları hastanesinin getirilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.
 

Muhabir: Sertaç Özdemir