İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Türkiye Taşkömürü Kurumunun günden güne geriye gittiğini belirterek kuruma bir an önce üretim işçi alınması gerektiğini söyledi.

Zaman zaman iktidar partisi mensubu arkadaşlarımızın bu konuda her hangi bir proje yok muş gibi demeçler verdiklerini yerel basından okuyoruz diyen Erkmen, “Bunun biri an önce giderilmesi lazım. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun o dip noktaya getirilmeden ki o yönde ben bir iniş seziyorum; dolayısı ile kuruma sahip çıkılması gerekiyor ve Zonguldak halkının da bu konuda duyarlı olacağını, sahip çıkacağını yürekten inanıyorum” dedi.

Tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını da kutlayan İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

TTK’YA BİR AN ÖNCE ÜRETİM İŞÇİSİ ALINMALI

“Zonguldak’ta 1 Mayıs’ta işçi bayramını da kutlamış olacağız. Buradan bütün işçi arkadaşlarımıza da şimdiden kutlu olsun diyorum ve onların da sağlık içerisinde, en iyi şekilde üretime dahil olması, işsiz insanımızın kalmaması ve çalıştığı yerde iş koşullarının, iş sağlığı anlamında en üst seviyeye çıkarılması ve bunun sonucunda da verimin en üst seviyeye çıkarılması hepimizin arzusu. Tabi biz bir taraftan ilimizde çeşitli sektörlerin geliştirilmesini ve yeni istihdam alanlarının açılmasını isterken, ana sektör olarak da madenciliğin yani taş kömürünün hiçbir zaman geriye gitmemesini istiyoruz. Biz daha çok kişinin çalışmasını istiyoruz. Rasyonel olarak da yapılmış çalışmalar sonrasında da emekli olan kişilerin yerlerine dahi yenisi alınmadığı için TTK kurumunun günden güne geriye düştüğünü ve şu anda gelinen noktada çok kısa bir süre sonra çok daha farklı noktalara konuyu taşıyabilecekleri düşüncesi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bir an önce işçi alımının gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz. Bu sayıyı tabi ki bir taraftan Türkiye Taşkömürü Kurumu, bir taraftan da Genel Maden İşçileri Sendikası’ndaki arkadaşlarımı en rasyonel ve mantıklı olarak belirleyecektir. Ama şu bir gerçektir ki, günden güne emekli olan arkadaşlarımızın yerine son alımdan itibaren, bugüne kıyasladığımızda o emekli olan kişi sayısı kadar bir alım yapılmamıştır ve bunda da düşüş görülmüştür. Onun için bu konu Zonguldak için hayatiyet meselesidir. Biz dediğim gibi kömürün yer altında mevcut olduğunu ve bunun çıkartılmaya hazır olduğunu bir taraftan da insanımızın işsiz olup Zonguldak’tan göç edip diğer illere çalışmaya gittiğini biliyoruz. Böyle bir ortamda da işçi sayımızı bir an önce çoğaltılmak sureti ile rantabl çalışmaya yönelmemiz gerektiğini söylüyoruz.

TTK’YA SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR

Zaman zaman iktidar partisi mensubu arkadaşlarımızın bu konuda her hangi bir proje yok muş gibi veya sorumluluklarının TTK’ya veya sendikaya veya proje olmama gibi konuların arkasına sığınmak sureti ile bir takım demeçler verdiklerini yerel basından okuyoruz bunlar da bizi üzüyor. Yani burada ‘proje yok’ veya işte ‘şudur, şöyledir’ deme yerine kurum yetkilileri de, sendika yetkilileri de burada her vesile ile sendika yetkilisi arkadaşlarımız işçi açığından bahsediyor. O halde burada bir değerlendirme anlamında bir eksiklik var diye gözümüze çarpıyor. Bunun biri an önce giderilmesi lazım ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun o dip noktaya getirilmeden ki o yönde ben bir iniş seziyorum; dolayısı ile kuruma sahip çıkılması gerekiyor ve Zonguldak halkının da bu konuda duyarlı olacağını, sahip çıkacağını yürekten inanıyorum.

BAZI KONULARI SİYASETEN GEÇİŞTİRMEK ZONGULDAK’A FAYDA GETİRMEZ

Biz Zonguldak’ta yeni bir takım sektörlerin, yeni bir takım alanların açılmasından tatbiki sevinç duyarız. Daha çok arkadaşlarımızın çalışmasından, başka bir yere göç etmeyip burada iş bulmasından tatbikî sevinç duyarız ve bu anlamda kimin emeği geçerse her zaman teşekkür de ederiz ama bazı konuları siyaseten sırf laf olarak söyleyip geçiştirmek Zonguldak’a da bir fayda getirmez. Onun için bize düşen görev sorumluluklarımızı tam olarak yerine getirmektir. Ben bir kez daha tüm kesimlere; yani işçisi, memuru, emeklisi, genci ile herkesin huzur içerisinde yaşayabileceği bir Zonguldak’ı geri kazanabilmek ve o günleri yaşatabilmek amaçlı sorumluluklarımızı yerine getirmeye davet ediyorum. Bu anlamda da İYİ Parti Zonguldak’ta yapıcı ve her zaman çözümü de ortaya koyarak projeleriyle birlikte sunumlarını yapmakta ve halkın yanında olduğunu göstermekte. Onun için de biz diyoruz ki, bir umuttur ve bu umudu da İYİ Parti Meral Akşener ile Türkiye’nin umudunu yerine getirecektir. İYİ Parti Türkiye’de en iyi seviyede seçim sandığının halkın önüne konması ile bize göre zaferle ayrılacaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi