Milli Yol Partisi (MYP) Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım, ithal kömüre verilen teşvikin yerli kömüre verilmemesi nedeniyle milli servet kömürün yerin altında bekletildiğini söyledi.

Milli Yol Partisi (MYP) Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım, MYP Zonguldak İl Başkanı Cemal Demircioğlu, MYP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Levent Bahadır ve yönetim kurulu üyesi Ferhat Avcı parti binasında gazetecilerle bir araya geldi.

Önümüzdeki seçimlere parti olarak katılacaklarını belirten MYP Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

MİLLİ YOL HAREKETİ GEÇMİŞİ YÜZYILLARA DAYANAN BİR HAREKETTİR

“Yaklaşık 7 ay önce kurduğumuz Milli Yol Partisi Türkiye’nin birçok il, ilçe ve beldelerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı Ekim ayı sonunda Büyük Kurultayımızı gerçekleştirerek 2023 yılında yapılacak seçimlere katılma hakkını kazanacak. Partimiz çok zor şartlarda ama çok kolay kuruldu. Partimiz ve genel başkanımız Anadolu’da pek bilinmemesine rağmen çok kısa zamanda yapılandık. Bunun en önde gelen sebeplerinden biri partimizin halkın içinden çıkması, Anadolu insanının hareketi olması, Anadolu insanının ben bu ülkeyi yönetebilirim, bu adaletsiz sistemi, liyakatın olmadığı, üretimin göz ardı edildiği sistemi biz düzeltiriz ilkesiyle yola çıkmış bir harekettir Milli Yol Hareketi. Milli Yol Hareketi ülkemizin makus tarihini değişecek plan, program, proje, vizyon sahibi bir harekettir. Geçmişi yüzyıllara dayanan bir harekettir. Bu hareketin son evresi Milli Yol hareketidir.

İKİ İTTİFAKTADA ALAKAMIZ YOK

Bugün sistem iki seçenekli cumhur ittifakı ve millet ittifakı seçenekleri ortaya koyuyor ve bunlardan birini seçeceksiniz diyor. Bizim parti olarak bu iki ittifakla da alakamız yok. Biz üçüncü bir yoldan yanayız. Bu üçüncü yolda adaletli, liyakatlı, üretimli, ahlaklı, ülkenin kaynaklarını verimli kullanıp millete dağıtacak, milletin izzetli, şerefli, haysiyetli yaşamasını sağlayacak bir yapılanmaya girecek bir sistemdir. Allah nasip ederse biz bunu başaracağız.

GÜBRE FABRİKASI İÇİN BEREKETLİ TOPRAKLAR HEBA EDİLMESİN

Filyos Projesi Türkiye’miz ve şehrimiz için çok önemli bir projedir. Bölgede doğalgazın çıkmasıyla birlikte orada yatırım yapılanması değişti. Endüstri bölgesinden enerji üssü oldu fakat endüstride devam edecek. Ama orada acı bir gerçek var. İlk kurulduğunda yüksek teknolojik ürünlerin üretileceği söylendi fakat şuanda buğday, gübre üretimi yapılacağı da söyleniyor. Gübre fabrikasıyla alakalı ÇED raporlarının alındığı ve bu yatırımlar için teşvik ve kredilerin alındığı ve arsanın tahsis edildiği söylentileri var. Biz gübre fabrikasına karşı değiliz fakat bu fabrikanın buraya yapılmasının olumlu olduğunu düşünmüyorum çünkü orada 20 kilometrelik tarım havzası var. Bereketli toprakların fabrika yapılarak heba edilmesine olumlu bakmıyoruz. Bu fabrikanın kurulmasıyla birlikte hava, deniz ve suya verebileceği kirlilikler denizdeki balığımızı etkileyecektir, ormanlarımızdaki kestane ve balı etkileyecektir, tarım arazilerimizi etkileyecektir.

TONLARCA İTHAL KÖMÜR LİMANA GETİRİLMEK İÇİN BEKLETİLİYOR

İthal kömür maalesef teşvik ediliyor ama yerli kömüre teşvik yok. Limanın karşısında tonlarca ithal kömür Zonguldak’a getirilmek için bekletiliyor ama bizim yerli kömürümüz yerin altında bekliyor. Rödevanslı saha işletmecileri de bundan rahatsız. Bu işletmeler neredeyse durma noktasına gelmiş ve işlerini bırakma düşüncesinde olanlar var.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi