Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığının Ağustos ayı ilk genişletilmiş divan toplantısı Dedeman Otel Karaelmas salonunda yapıldı.

Toplantıya, İl sorumlusu Eyüp Yıldırım, İl Müfettişi Şahin Kalça, İl Başkanı Burak Erol, ilçe başkanı İsmail Üstünyer, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile kadın kolları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, “Milli Görüş umdelerini hakim kılmaya çalışan bu çalışmalarımız, Büyük İsrail’in kurulmasına ve güzel ülkemizin müstemleke olmasına tek engel olarak ortadadır. Rahmetli liderimiz Erbakan hocamızın 1996 yılında kurduğu hükümet siyonizmin planlarını 100 yıl ertelemesine neden olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“Sözlerime Zonguldak ve Türkiye gündem değerlendirmeleri ile devam etmek istiyorum . Okul hazırlığı hızlanırken, veliler kırtasiye ürünlerine gelen zammın şokunu yaşıyor. Yüzde 70’e ulaşan zamlarla asgari ücretin 5’te biri okul harcamasına gidiyor. 6 Eylül'de yüz yüze eğitimi başlayacak. İki yıldır iş yapamayan kırtasiyelerde ürünler yüzde 30-70 arasında arttı. Silgili tek bir kalemin fiyatı bile 24 lira oldu.

Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu (takipteki borçları da dahil) 6 - 13 Ağustos günleri arasında 7,5 milyar lira daha artarak 931,8 milyar liraya yükseldi. Bu borcun 20,2 milyar lirası vadesinde ödenmediği için takibe alınan kredi ve kredi kartı borçlarından oluşuyor.

DEVLETİ GIRTLAĞINA KADAR BORCA SOKTULAR .

Devlet yönetimi ciddi bir iştir . Devletin kötü yönetildiğini gösteren emarelerden bir taneside artan borçlardır . Türkiye’de merkezi yönetimin, başka bir deyişle Devletin2003 yılından Temmuz 2021’e kadar olan dönemdeki brüt borç stokunda ki artışlar akıl alacak gibi değil .Elde avuçta ne varsa satıldığı bir dönemde olması ayrıca düşündürücüdür .2003 yılında 283,2 Milyar TL olan Devletin brüt borç stoku , en son yayımlanan Temmuz 2021 verilerine % 617 artışla 2 Trilyon 32 Milyar liraya ulaşmıştır .

2020 yılı Aralık ayı ile 2021/Temmuz dönemi arasında brüt borç toplamı 219 milyar TL daha artmıştır.

Şimdi birileri diyor ki büyüdük. Ya arkadaş, siz o kadar rakamlarla oynamayı adet haline getirdiniz ki kurumları, hesap metotlarını hatta insanları da değiştiriyorsunuz. Devlet böyle yönetilmez, devlet hoşunuza gitmeyen rakamları açıklayanları değiştirmekle kaim olmaz.

Şimdi devlet %21 büyümüş peki bunu vatandaş hissediyor mu? Bu söylenen rakamlar artık milleti tatmin etmiyor

Saadet Partisi yönetim anlayışında insanımızın yüzü güler , bürokrasi tıkır tıkır işler , özel sektör üretir, kazanır ve vergisini zamanında öder . Saadet Partisi küçük bir azınlığın refahı için karar almaz , uygulama yapmaz tüm gelir gruplarının refah ve saadeti için çalışır . Saadet Partisi milli , yerli ve üretim odaklı politikaların uygulandığı önümüzdeki zaman diliminin en güçlü siyasi hareketidir . Saadet Partisi adaleti kamil manada uygulayacak , herkesin hakkını alacağı bir adalet mekanizması kurmayı kendine şiar edinmiştir. Saadet Partisi milletimizin umududur”

Erol açıklamasına devam ederek, “Şehirde Nizam Caddesi ve AKM yeri bitmedi. Öyle bir Belediye var ki kaldırım taşını altı ay sonra yapıyor. Yağmurlar başladığında Belediye Başkanı sarı çizmesini giyer sarı yağmurluğu giyerse ben onunla dalga geçerim” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak Belediye Başkanına hayırlı olsuna gittiğimde, alt yapı sorunu var bunların çözülmezi lazım dedim. Yağmur yağdığında yağmur suyu mazgallardan akmıyor. Zonguldak’ın 10 milyon metreküpe yakın kayıp kaçağı var. Bunu engelleyin dedim. Çaycuma’da gece sabaha karşı 110 metrekare yağmur yağdı. Çaycuma’nın merkezinde bazı esnafların işyerlerini su bastı. Eğer yağmur devam etseydi, Allah göstermesin Bozkurt ilçesi gibi olurdu. Dere yataklarına ev yapıldığında ortaya sorunlar çıkıyor. Bunların da önlenmesi lazım”

Sadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol’un konuşmasının ardından Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanlıklarına yapılan atamalar katılanlara tanıtıldı.

Erol’un konuşmasının ardından Genişletilmiş İl divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi