SES Eş Genel Başkan Yardımcısı Sıddık Akın, SES Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Eylem Kara Eroğlu, Genel Sekreter Ferit Ceylan, SES Zonguldak Şube Başkanı Gülçin Türkmen'in yanı sıra, KESK'e bağlı diğer sendikaların ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu açıklama, işçi sağlığı ve işçi güvenliği konularını mercek altına aldı.

Türk Büro Sen "SGK çalışanları mutsuz" Türk Büro Sen "SGK çalışanları mutsuz"

SES Genel Başkan Yardımcısı Sıddık Akın, yaptığı açıklamada, "Yaşanan olay, işçi sağlığı ve işçi güvenliği açısından dünya literatürüne geçebilecek bir risk teşkil ediyor. Bu durum, adeta dünyaya tartışılacak bir miras bırakıyor. İronik bir şekilde ifade ediyorum ama burada çalışan sağlık emekçilerinin yaşamının ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor" dedi. Ayrıca, başhekimle yaptıkları görüşmede, sorunların çözümü için çaba gösterdiklerini ve halkın sağlık hakkını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Akın, "Hiçbir sağlık kurumu, seçimler öncesinde veya siyasi amaçlar için kullanılmamalıdır. Kamu sağlık kurumları, mevcut yasalara uygun olarak denetlenmeli ve halkın sağlığına zarar verecek durumlardan kaçınılmalıdır. Burada  10'a yakın arkadaşımız karbonmonoksit gazından acillik oluyor. Arkadaşların çekilen mr'larında ve yapılan tetkiklerin de çok şükür kalıcı bir hasar olmadığı görüldü. Bu olayın cuma günü öğleden sonra olması, yataklı birbirinin olmaması ölümleri engellemiştir. Tesadüflere bağlı bir yaşam istemiyoruz. Tesadüfen yaşıyoruz. Bizim temel amacımız yaşamak ve yaşatmak. Yaşatmak için yaşamamız gerekiyor. (Haber: Ersen Berk Çelik)

Editör: Muhammet