Ilgaz'ın büyülü örtüsü, yoğun sise büründü Ilgaz'ın büyülü örtüsü, yoğun sise büründü

AW078550_03

Kastamonu Haber – Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarından Sezai Karakoç, doğumunun 90’ıncı ve vefatının ikinci yılında Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen seminerde anıldı.

Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat ve Araştırma Merkezi ile Kastamonu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sezai Karakoç'un Sanat ve Düşünce Dünyası Üzerine" konulu seminerde Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarından Sezai Karakoç anıldı. Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonunda gerçekleştirilen seminerde Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Gürel konuşmacı olarak yer aldı.

Seminer, Doç. Dr. Zeki Gürel’in Zekai Karakoç’un hayat hikayesi hakkında katılımcılara bilgi vermesi ile başladı. Karakoç’un 1950 yılında şiirle başladığı edebiyat hayatında, kendi ismi dışında çok sayıda müstearı kullandığını söyleyen Doç. Dr. Gürel, Karakoç'un, Mehmet Leventoğlu müstearının dışında, Zülküf Canyüce, Sait Yeni, M. Cemil, Mehmet Yasin, M. Yasin, Mehmet Yasinoğlu, Zafer Karip, M.B.Y., S.K., S.Y., M.L., M.Y., M.S. Karakoç, Mehmet C. Güneş müstearlarını da kullandığını ifade etti. Sezai Karakoç’un düşünce dünyasında Kur’an-ı Kerim ve dini öğelerin ön planda olduğunu söyleyen Gürel, Karakoç’un eserlerinde sevgi, dini unsurlar ve peygamberlerin sıkça kullanıldığını dile getirdi.

Doç. Dr. Gürel, Sezai Karakoç’un adıyla özdeşleşen Diriliş dergisinin ilk sayısının 1960 yılında yayınlandığını ifade ederek, derginin Türkiye’nin modernleşme süreci üzerinde durduğunu belirtti. Ayrıca Gürel, derginin toplumsal ve bireysel krizlerin çözümü için İslami dini kaynakları referans gösterdiğinin de altını çizdi.

2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü alan Sezai Karakoç’un hiçbir ödülü almaya gitmediğini anlatan Doç. Dr. Gürel, ödül olarak kazandığı paraları sanat için harcanmasını istediğini vurguladı. İHA

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği

AW078550_04

AW078550_02

Çevre yolunda facia! 1 ölü, 6 yaralı! Çevre yolunda facia! 1 ölü, 6 yaralı!

Adalet yolunda kalbine yenik düştü! Adalet yolunda kalbine yenik düştü!

Metin Uca, yaşam savaşını kaybetti! Metin Uca, yaşam savaşını kaybetti!

Boşanmalarına üç gün kala, yatak odasında kan aktı! Boşanmalarına üç gün kala, yatak odasında kan aktı!

İstek şarkısı çalmayınca, düğünü kana buladı! İstek şarkısı çalmayınca, düğünü kana buladı!

Karabük yükseklerinde beyaz sevince hazır: Kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı! Karabük yükseklerinde beyaz sevince hazır: Kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı!

Bolu'da sanat rüzgarı esti: Abant Tiyatro Günleri'nde büyük coşku! Bolu'da sanat rüzgarı esti: Abant Tiyatro Günleri'nde büyük coşku!

Heyelan trafiği kilitledi, karayolları kahramanlıkla açtı! Heyelan trafiği kilitledi, karayolları kahramanlıkla açtı!

Ahşap evde çıkan yangın, can aldı! Ahşap evde çıkan yangın, can aldı!

Ahşabın geleceği: Düzce Üniversitesi'nde yenilikçi teknolojiler konuşuldu Ahşabın geleceği: Düzce Üniversitesi'nde yenilikçi teknolojiler konuşuldu

Düzce Belediyesi 2024 bütçesinde su fiyatlarına yüzde 20 zam kararı! Düzce Belediyesi 2024 bütçesinde su fiyatlarına yüzde 20 zam kararı!

Hava kirliliği ve nefes darlığı: Düzce'de KOAH bilinci yükseliyor Hava kirliliği ve nefes darlığı: Düzce'de KOAH bilinci yükseliyor

Kestane yağmuru: Akçakoca'da bin fidan ücretsiz dağıtıldı! Kestane yağmuru: Akçakoca'da bin fidan ücretsiz dağıtıldı!

Düzce kadınlarına sağlık şöleni: Akciğer kanseriyle mücadelede bilinçleniyorlar! Düzce kadınlarına sağlık şöleni: Akciğer kanseriyle mücadelede bilinçleniyorlar!

Otomobil ayıya çarptı! Ayı telef oldu, sürücü yaralandı! Otomobil ayıya çarptı! Ayı telef oldu, sürücü yaralandı!

Düzcespor yeniden yola çıkıyor: Yeni kayyım heyeti göreve hazır! Düzcespor yeniden yola çıkıyor: Yeni kayyım heyeti göreve hazır!

Kanlı gece! Uyurken kocasını katletti! Kanlı gece! Uyurken kocasını katletti!

Düzce Valisi, eğitim kurumlarındaki gelişmeleri yerinde inceledi Düzce Valisi, eğitim kurumlarındaki gelişmeleri yerinde inceledi

Şeker pancarı, toprağa varamadı Şeker pancarı, toprağa varamadı

Editör: Virda Şahin