Ebru Uzun,  "Şehrimizin geleceğini çıkar odaklarına teslim etmeyeceğiz" Ebru Uzun, "Şehrimizin geleceğini çıkar odaklarına teslim etmeyeceğiz"

İzmir Haber - İzmir’de nostaljik araç tutkunu bir sürücü kursu eğitmeni olan Süleyman Kayser, Selvi Boylum Al Yazmalım filminin sembolü haline gelen BMC 140 serisi aracı filmindeki görünümüne dönüştürdü. Kısa sürede çevredekilerin ilgisini çeken Al Yazmalım kamyonuyla tur atan Kayser, emek vererek aracını bu hale getirdiğini söyledi.

'Ailemiz İstikbalimiz' 'Ailemiz İstikbalimiz'

56 yaşındaki Süleyman Kayser, çocukluğundan beri eski araçlara olan merakıyla biliniyor. Özellikle Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki nostaljik araçlardan etkilenen Kayser, BMC 140 serisi aracını filmin sembolü olan Al Yazmalım kamyonu haline getirdi. Kamyonun üzerine "Al Yazmalım" yazdıran tutkulu sürücü, İzmirlilerin dikkatini çekiyor ve görenlerin fotoğraf çektirmek isteğiyle karşılaşıyor.

Otomobil takla attı! 1 yaralı! Otomobil takla attı! 1 yaralı!

Kamyonu gençlik yıllarından beri saklayan Kayser, "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmindeki nostaljik araçların eski ilgiyi göremediğini belirtiyor. Bu nedenle eski araçları günümüze uyarlayarak yaşatmaya çalışıyor ve araçlarını bin bir emekle yeniliyor. BMC 140 serisi kamyonunun Türkiye'de son üretimlerinden biri olduğunu ifade eden Kayser, filmdeki araçla birebir aynı olan bu kamyonu özveriyle restore ettiğini dile getiriyor.

Dayılarını silahla vurup kaçtı! 1 ölü, 1 ağır yaralı! Dayılarını silahla vurup kaçtı! 1 ölü, 1 ağır yaralı!

Kamyonuyla bağ kurduğunu ve öğrencileriyle bu bağı paylaştığını belirten Süleyman Kayser, eski araçlara olan sevgisi ve bağlılığı nedeniyle kamyonu günümüzde de zaman zaman kullanmaya çalıştığını söylüyor. Öğrencilerine aracı gösterip sürücülüğü bu kamyonla öğrendiğini ifade eden eğitmen, eski araçların tarihini ve hatıralarını yaşatmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiriyor. İHA

Emisyon asfalt çalışmaları başladı Emisyon asfalt çalışmaları başladı

AW938884_04

AW938884_03

AW938884_02

Editör: Virda Şahin