CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Revizyon İmar Planı hakkında açıklamada bulundu. Uzun, Herkes evinin bahçesinden, içinden yol geçirilip geçirilmediğine bakmasını, evine arsasına sahip çıkmasını, bunun için de askıdaki planı bizzat belediyeye gidip incelemesini ve hak kaybı varsa itirazını 15 Ağustos'a kadar belediyeye yapması gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi.

Uzun yaptığı açıklamada; "Halkımıza çağrımızdır; Zonguldak Belediyesinin Temmuz ayı ikinci birleşiminde kabul edilen Revizyon İmar Planı askıya çıkmıştır. Tapu tahsis belgesi olan, yıllarca Zonguldak Belediyesine emlak vergisi ödeyen, 2017 yılında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce işgaliye (Ecrimisil) ihbarnamesi düzenlenmiş ve ecrimisil parasını ödemiş vatandaşlarımızın, imar barışından yararlanıp yapı kayıt belgesi almış vatandaşlarımıza ait yerlerin park, yol, yeşil alan v.b çevrilecek şekilde imar planında düzenlemeler yapıldığını görmekteyiz. Tüm Zonguldak halkına kendine ait parsellerde nasıl bir düzenleme yapılmış incelemesini, evinin bahçesinden, içinden yol geçirilip geçirilmediğine bakmasını, evine arsasına sahip çıkmasını, bunun için de askıdaki planı bizzat belediyeye gidip incelemesini ve hak kaybı varsa itirazını 15 Ağustos'a kadar belediyeye yapması gerektiğini hatırlatıyoruz. Meclis üyelerimiz Haziran ayından bugüne kadar titizlikle yaptıkları incelemeler neticesinde bu planın "kırk yıllık imar sorununu çözdük" diyenlerin aksine şehrimize ve halkımıza daha da büyük sorunlar yarattığını görmüş ve planın reddi yönünde oy kullanmışlardır.

Muammer Avcı: Zonguldak -  Filyos arası 16 dakikaya inecek Muammer Avcı: Zonguldak - Filyos arası 16 dakikaya inecek

İmar Revizyon Planı bu haliyle trafik, otopark gibi Zonguldak’ın kangren olmuş sorunlarını da çözecek bir plan asla değildir. İmar Komisyonundaki Meclis üyelerimiz hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin hakkını korumak için çalışmaktadır. İtirazları da aynı titizlikle inceleyeceklerinden kimsenin şüphesi olmasın. Şehrimizin geleceğini çıkar odaklarına teslim etmeyeceğiz" dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Eczanede silahlı saldırı! Eczanede silahlı saldırı!

İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili:  Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!) İki gündür ekmek bulamayan halk tepkili: Ekmek yoksa pasta mı yiyelim (!)

Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti Asma taksi durağı başkanı hayatını kaybetti

Ekmek zammı belli oldu:  İşte yeni fiyatı! Ekmek zammı belli oldu: İşte yeni fiyatı!

Editör: Murat Barutçu