Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Reyhan Gülay, Kadın Kolları üyeleriyle birlikte, yerli ürünlerin üretim ve tüketimine vurgu yaparak, yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Gülay, açıklamasında Yerli Malı Haftası'nın, tutumlu ve bilinçli tüketimi teşvik eden özel bir hafta olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin geçmişten günümüze tarım ve üretimde yaşadığı dönüşümü ele alan Gülay, yerli malı kullanımının önemine vurgu yaptı. Açıklamada, yerli malının ülkede yetiştirilen ve üretilen her türlü malı içerdiği belirtilerek, yerli üretim ve tüketimi desteklemenin önemine değinildi.

Gülay, Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşullara işaret ederek, yerli üretimi teşvik etmek amacıyla yapılan iktisat kongrelerine ve alınan kararlara vurgu yaptı. Ayrıca, Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın attığı adımların ülkenin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti.

Hasan Bircan son yolculuğuna uğurlandı Hasan Bircan son yolculuğuna uğurlandı

Günümüzde tarım alanlarının gerilemesine ve tarıma müdahale eden uluslararası kuruluşların olumsuz etkilerine değinen Gülay, Zonguldak ilinde tarım politikalarının yanlış uygulanmasının etkilerini ele aldı. Kestane balının üretiminde yaşanan azalmaya dikkat çekti ve yerli üretim üzerindeki olumsuz etkileri vurguladı.

Açıklamada, yerli malı kullanımının sadece ekonomik değil, aynı zamanda çevresel ve sağlık açısından da önemine vurgu yapılarak, yerli üretimle milli kalkınmanın sağlanmasının gerekliliği ifade edildi. Gülay, kadınların kendi tarlalarındaki ürünleri kullanmak istediklerini belirterek, çiftçinin kazanmasıyla birlikte ülkenin genelinde kazanç elde edileceğini savundu.

Son olarak, Türkiye'nin imkanlarının reel sektöre ve üretime yönlendirilmesi gerektiğini belirten Gülay, ülkenin kalkınması için yapısal reformların hız kazanması gerektiğini ifade etti ve Saadet Partisi olarak yerli üretim, yerli tüketim ve milli kalkınma için çalıştıklarını vurguladı. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu