Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Ulus Orman İşletme Müdürlüğü personeline yönelik İş Güvenliği ve üretim standardizasyon eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.

Alına bilgiye göre, 6919 Sayılı tamim doğrultusunda iç denetleme faaliyetleri kapsamında yapılan eğitim tatbikatı; İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü,  Ulus Orman İşletme Müdürü, Orman İşletme Şefleri, Danışman Mühendisler, orman muhafaza memurları, üretim işçileri, kooperatifler ve çalışanlarının   katılımıyla Ulus Emirce Orman Emval Deposunda gerçekleştirildi.

Üretim ve Standardizasyon tatbikatında; Hiçbir işin can güvenliğinden önemli olmadığının altı çizildi.

Orman içerisinde gerçekleştirilen tüm çalışmalarda öncelikle iş güvenliği tedbirlerini alarak koruyucu elbiselerin mutlaka kullanılması gerektiği ve alınan tedbirlerin hayat kurtardığına vurgu yapıldı.

Üretimle ilgili konularda ise; damgada dikkat edilecek hususlar, standartlara uygunluk, kaliteli ve sınıf emval üretimi, ürün zayiatlarının en aza indirilmesi, piyasanın istek ve talepleri de dikkate alınıp standardizasyona da dikkat edilerek kesilen ağaçtan en yüksek verimliliğin nasıl sağlanacağı uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitimler diğer Orman İşletme Müdürlüklerimizde devam edecek. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin