Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde amatör müzikle uğraşan babasından ders alarak 3 ayda kanun çalmayı öğrenen 10 yaşındaki Sıraç İncedemir, 40'a yakın Türk sanat müziği eseri çalarak kulakların pasını siliyor.

Elmatepe Mahallesi'nde yaşayan Hasan ile Semra İncedemir çifti, evlerinde enstrümanla ilgilenen 10 yaşındaki oğulları Sıraç'ın müziğe ilgisini fark etti.

Babasından müzik eğitimi almaya başlayarak kendini geliştiren İncedemir, okul dönüşlerinde evde çalışmalar yaparak kendi çabasıyla enstrüman kullanmaya başladı. Türk sanat müziği alanında 40'a yakın eser çalabilen 10 yaşındaki Sıraç, kanunu ile dinleyenleri mest ediyor.

Ortaokul 5’inci sınıfı öğrencisi Sıraç İncedemir, enstrümanlarla oynayarak ve babasını dinleyerek müziğe başladığını söyledi.

Evlerindeki enstrümanlar sayesinde yeteneğinin keşfedildiğini aktaran İncedemir, kanun çalmaya başlayarak müzik hayatına adım attığını belirtti.

İleride iyi bir müzik eğitimi almayı çok istediğini dile getiren İncedemir, şöyle konuştu:

"Müziğe ilgim babam evde enstrüman çalarken onu dinleyerek başladı. Kanun başta olmak üzere darbuka ve org kullanabiliyorum. Kanun çalmayı 3 ay gibi bir sürede öğrendim. Yaklaşık olarak kanunla 40'a yakın Türk sanat müziği eseri çalabiliyorum. Ailem kısa sürede kanun çalmayı öğrenmeme çok sevindi. İleride iyi bir müzik eğitimi almayı istiyorum. Okuldan geldiğim zaman ilk yaptığım şey, müzik aletlerini elime alıp çalmak oluyor. Keman çalmayı da istiyorum, inşallah onu da öğrenirim." (Haber: Ersen Berk ÇELİK)

Neriman Posbıyık, mahallelere teşekkür turuna çıktı Neriman Posbıyık, mahallelere teşekkür turuna çıktı

WhatsApp-Image-2023-07-31-at-13.25.59

Fuhuş evlerine baskın! Fuhuş evlerine baskın!

Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur” Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur”

Motosiklet yaşlı adama çarptı Motosiklet yaşlı adama çarptı

İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı

Editör: Murat Barutçu