Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Kademeli Emeklilik Düzenlemesi" üzerinde yaptığı çalışmaları tamamladı. Düzenlemenin yakın zamanda yasalaşması ve 2000-2008 yılları arasında sigorta girişi olan milyonlarca kişiye emeklilik yolu açması bekleniyor.

28 Şubat 2023'te yasalaşan EYT düzenlemesi ilk aşamada 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı kazandırsa da, son anda eklenen "kademeli prim sistemi" birçok vatandaşı hayal kırıklığına uğratmıştı. 8 Eylül 1999 ve öncesinde SGK girişi olanlar emeklilik haklarını kazanırken, bu tarihten sonra sigortalı olanlar uzun yıllar beklemek zorunda kaldı.

Kripto Para ve Küresel Ekonomi: Yaşam Ayavefe'nin Yorumları Kripto Para ve Küresel Ekonomi: Yaşam Ayavefe'nin Yorumları

EYT'den bir gün ile faydalanamayan vatandaşların aylardır hükümete yeni bir düzenleme için çağrıda bulunması ve yerel seçimlerin yaklaşması, Kademeli Emeklilik Sistemi'ni yeniden gündeme getirdi.

A Para kanalının haberine göre, yeni düzenlemeyle 2000 ve 2008 yılları arasında sigorta girişi olanlar, belirli şartları sağladıkları takdirde emekli olabilecekler. 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için ise 45 yaş ve 6250 prim günü şartı aranacak. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu