Bugün tüm Türkiye’de asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programları düzenleniyor. Zonguldak’ta da sabah saat 04.17 itibariyle anma programları başladı. Öte yandan,6 Şubat depreminde, deprem bölgesinde sergiledikleri büyük fedakârlık örneği ile enkaz altında kalan vatandaşlara umut olan Zonguldaklı madencilerin o günlere ait görüntüleri yürek burktu.

Enkaz altında vatandaşları kurtarmaya çalışırken verdikleri mücadelenin yer aldığı görüntülerin ardından TTK maden işçilerinin özverisi bir kez daha takdir topladı.

İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

Madenci Gökay Demir, 6 Şubat depremi ile ilgili “Depremin ardından Hatay’a gittik. Tecrübelerimize dayanarak orada domuz damı yaptık. Canlı kurtarmaya çalıştık. Birkaç tane de olsa canlı kurtarabildik. Oradaki acıları unutamadık. Hala aklımızda, hala kalbimizde. Orada yaşananlar çok üzücü. Zor şartlarda gittik. Biliyorduk böyle olacağını. Oraya gitmek için uğraştık. Zorda olsa gittik. Orada yaşananlar çok üzücü bir olay.” İfadelerine yer verdi.

Yaşadıkları zor günleri anlatan madenci Barış Akdeniz ise “Hatay Antakya bölgesine gittik. Burada kazandığımız tecrübelere dayanarak birçok insanın hayatını kurtardık. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Çok büyük tecrübeler edindik.” dedi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp Image 2024-02-06 at 09.20.18

WhatsApp Image 2024-02-06 at 09.20.05

WhatsApp Image 2024-02-06 at 09.20.30

Editör: Fadime Yılmaz Elma