AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Avcı mesajında, asırlık felaketin yaralarını, asrın birlikteliğini inşa ederek sardıklarını ifade ederek, depremde yıkıma uğrayan illerin asırlardır olduğu gibi yeniden ayağa kalkacağını belirtti.

“DEPREM YÜREKLERİMİZDE TARİFSİZ BİR HÜZÜN BIRAKTI”

Vekil Muammer Avcı’nın açıklaması şöyle:

İnsanlık tarihinin en büyük yıkımlarından biri olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti. 14 Milyon insanımızın yaşadığı 11 ilimizi etkileyen depremde milletçe büyük bir acı yaşadık. 53 bin 237 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 107 bin 213 vatandaşımızın ise yaralandığı bu büyük felaket, hepimizin yüreğinde tarifsiz bir hüzün bıraktı…

Depremin hemen ardından gerek Zonguldak’ta gerekse ülkemizin her ilinde adeta seferlik ilan edilmişçesine tüm milletimiz yardıma koştu, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliğini inşa etti.

DEVLETİMİZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN MESAİ YAPIYOR”

Devletimiz ise bütün kurum ve kuruluşları ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde depremin izlerini silmek için yıkılan illerimizi imar ve inşa etmek üzere gece gündüz demeden mesai yaptı, yapmaya da devam ediyor.

“DEPREMİN MALİYETİ 103 MİLYAR DOLAR”

Ülkemize maliyeti 103 milyar dolar olan depremin yaraları her geçen gün siliniyor, depremzede kardeşlerimize yeni evleri teslim edilmeye devam ediyor. İnşallah kısa sürede bütün depremzede kardeşlerimiz konutlarına kavuşacak, depremde zarar gören illerimiz, asırlardır olduğu gibi yeniden ayağa kalkacaktır.

“MİLLETÇE BAŞIMIZ SAĞ OLSUN”

Bu duygu ve düşüncelerle, asrın felaketinde hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı diyorum. Rabbim mukaddes vatanımıza bir daha böyle felaketler yaşatmasın inşallah.

Madenci korosu değil Kömürspor Madenci korosu değil Kömürspor

Haber Merkezi 

Editör: Fadime Yılmaz Elma