Maden Şehitleri Anıtı'nın açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışa, Zonguldak Belediye Başkanvekili Yusuf Deniz, TTK Genel Müdürvekili Muharrem Kiraz, Genel Müdür Yardımcıları Fazlı Uncu ve Ercan Gebeş, müessese müdürleri, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak, şube yöneticileri, Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel ve yöneticileri, Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ile maden işçileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, anıtın, madencilik sektöründe hayatını kaybeden işçileri anmak için yaptırıldığını söyledi. Yücel, "Bu anıt, maden işçilerinin alın terinin ve emeğinin bir sembolü olacak. Anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Zonguldak’ta sabah karmaşası Zonguldak’ta sabah karmaşası

Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ise konuşmasında, anıtın maden şehitlerinin aileleri için çok önemli olduğunu söyledi. Yiğit, "Bu anıt, maden şehitlerimizin hatırasını yaşatacak. Anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışın ardından tüm maden ve vatan şehitleri için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Ardından anıtın önüne çelenk konuldu. (İHA)

AW940759_01AW940759_03

Editör: Murat Barutçu