Üniversite öğrencilerinin barınma problemlerini sosyal medya hesabı üzerinden yayınlayan ve on binlerce takipçisi bulunan Barınamıyoruz Hareketi bir kez daha Zonguldak’taki Nesibe Hatun Kız Yurdu’nu gündeme aldı. Zonguldak yurdunun yanı sıra Uşak Latife Hanım Kız Yurdu’ndan çekildiği iddia edilen fotoğrafları paylaşan sosyal medya hesabı, “Nitelikli ve sağlıklı beslenme hakkımızı istiyoruz, alacağız!” ifadelerine yer verdi.

Barınamıyoruz Hareketi’nin daha önce Zonguldak’tan çekildiği iddia edilen görüntü ve fotoğrafları paylaşması üzerine, Zonguldak yurtlarında sıkı denetim başlamış ve öğrenciler de bu denetimlere dahil edilmişlerdi. Özellikle yemekhanelere her gün bir öğrenci denetlemelerde yer alıyor ve hijyeni kontrol edebiliyordu. Ancak buna rağmen Barınamıyoruz Hareketi’nin paylaştığı fotoğraf şok etkisi yarattı.

Yapılan paylaşımda, “Zonguldak Nesibe Hatun Kız KYK, Uşak Latife Hanım Kız KYK. Yemeklerimizden kıl ve tespiti mümkün olmayan şeyler çıkmaya devam ediyor. Nitelikli ve sağlıklı beslenme hakkımızı istiyoruz, alacağız!” ifadelerine yer verildi.

Filyos Limanı’na saldırı alarmı! Filyos Limanı’na saldırı alarmı!

Öte yandan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in hijyen, can güvenliği gibi konularda en üst düzeyde tedbirlerin alınması gerektiği konusunda talimatlarının olmasına rağmen yaşanan bu tür olaylar ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-17-at-13.18.42

WhatsApp-Image-2023-12-17-at-13.18.43

WhatsApp-Image-2023-12-17-at-13.18.42-(1)

Editör: Murat Barutçu