AK Parti Zonguldak İl Danışma Meclisi Oturumu’nda konuşan İl Başkanı Mustafa Çağlayan, kentteki sel ve afet süreçlerinden belediye hizmetlerine, restore edilen alanların ticathaneye dönüştürülmesinden Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) üzerinden yürütülen siyasete kadar çok sert açıklamalarda bulundu.
"Dertleri İş Yapmak Değil, Sosyal Medyaya İçerik Üretmek"
Kentte yaşanan olumsuzluklarda ve afet anlarında yerel yönetimin sahada olmadığını savunan Çağlayan, şu ifadeleri kullandı:
"Olay anında, vaka yaşandığında Sayın Valiliğimiz, DSİ, AFAD ve tüm il müdürlerimiz görevinin başındaydı. Basından da gördük; sahada bir tek belediye yoktu. Neden yoktu? Çünkü dertleri hizmet üretmek değil. Dertleri içerik üretmek, kısa kısa videolar çekip sosyal medyada paylaşmak! Vatandaşımız da bu tabloyu net bir şekilde görüyor. Bizim siyaset anlayışımızda ise ne olursa olsun vatandaşa hizmet etmek vardır."

"Kuralları Çiğniyorlar: Restorasyon Diye Restoran Yapıyorlar"
Zonguldak Belediyesi’nin kamu kurumları ve mevzuatla uyumsuz bir yönetim sergilediğini iddia eden Çağlayan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) devralınan alanlar ve izinsiz yapılar üzerinden eleştirilerini sürdürdü:
"Ne kanun tanıyorlar ne kural! Üniversiteden 'Restorasyon yapacağız, burada ticaret olmayacak' diyerek devraldıkları yeri restoran yapıyorlar. Yeme, içme yeri haline getirip kendi yandaşlarına peşkeş çekiyorlar. Dere üstüne, taşkın alanlarına izin almadan, kurum görüşü sormadan alanlar kuruyorlar. Sonra da 'Bize iş yaptırmıyorlar, bizi engelliyorlar' algısı yürütüyorlar. Kimse sizi engellemiyor! Bizim dönemimizdeki bütçenin 4 katını, Özel İdare’nin 2.5 katı bütçeyi kullanıyorsunuz ama Özel İdare’nin 5 kat gerisinde hizmet üretiyorsunuz" dedi.

Gazipaşa Caddesi’nde motosiklet kazası: 1 yaralı
Gazipaşa Caddesi’nde motosiklet kazası: 1 yaralı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Sertaç Özdemir