CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Turgut Aydın, Meclis Üyeliği ve aday adaylığı sürecinde geliştirdiği projeleri detaylandırarak, çöp döküm alanındaki risklerin ortadan kaldırılmasının ardından bu alanda bir "Cumhuriyet Parkı" oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Başkan Dökmeci “Yılmayacağız, üstüne gitmeye devam edeceğiz” Başkan Dökmeci “Yılmayacağız, üstüne gitmeye devam edeceğiz”

Çöp döküm alanının rehabilite edilmediği ve denize tıbbi atıklar dahil olmak üzere zararlı maddelerin yayıldığı bir durumun olduğunu vurgulayan Aydın, bu alanda Cumhuriyet'e yakışır, şehre değer katacak bir park oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

Aydın, projenin içeriğinde spor, kültür etkinlikleri, sanatsal etkinlikler gibi çeşitli aktivitelerin bulunacağını dile getirerek, alanın sadece çöp döküm alanı olması nedeniyle barındırdığı tehlikeleri bertaraf ederek teknik uygunluk sağlamayı hedeflediğini söyledi. Planladığı Cumhuriyet Parkı'nın, şehrin girişinde yer alan ve şehre prestij katacak bir mekan olacağını belirten Aydın, bu alanın sadece görsel bir değişimle kalmayıp, aynı zamanda çevre sağlığını da koruma amacını taşıdığını ifade etti.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu