2. Lig Kırmızı grupta son 3 haftayı galibiyet sessizliğiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 31’inci hafta maçında lider Kocaelispor’la karşılaşacak. 9 Nisan Pazar günü oynanacak deplasman mücadelesiyle birlikte Zonguldak Kömürspor, yeşil-siyah rakiple 4’üncü randevuda buluşacak. Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin, Kocaelispor’a karşı üstünlüğü hiç yok.

Kırmızı grupta 65 puanla ilk sırada yer alan Kocaelispor, hafta sonunda sahasında kendisini 21 puan geriden takip eden Zonguldak Kömürspor’u konuk edecek. 33 bin kişilik Kocaeli Stadı’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma, bir maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle Kocaelispor taraftarına kapalı olacak. 90 dakika mücadelesine, konuk Zonguldak Kömürspor’dan stat kapasitesine göre belirlenen kontenjan dahilinde taraftar alınacak.

Az sayıda taraftar önünde oynanacak karşılaşmayla birlikte Kocaelispor ile Zonguldak Kömürspor, 2. Ligde 4’üncü kez karşı karşıya gelecek.

Bu sezon olduğu gibi 2020-2021 sezonunda da aynı grupta mücadele eden iki şehir takımı arasındaki maçlarda, Kocaelispor’un üstünlüğü var.

İki takım arasında oynanan 3 maçın 3’ünü de Kocaelispor kazandı. Zonguldak’a karşı 3’te 3’lük galibiyet serisi bulunan Körfez, 2020-2021 sezonundaki maçları 3-1 ve 3-2 kazandı. Bu sezon ilk yarıda Zonguldak’ta oynanan karşılaşmayı 2-0’la geçen Yeşil-Siyahlı takım, Zonguldak Kömürspor kalesinde 3 maçta 8 gol üretirken, ağlarından sadece 3 gol çıkardı.

Öte taraftan, lig lideri Kocaelispor’un kadrosunda çok önemli oyuncular var. İsmet Yumakoğlu’nun 1 numaralı mevkide görev aldığı Kocaelispor’un ilk 11’ini genelde, Alihan Kubalas, Yalçın Kılınç, Atilla Turan, Mehmet Yılmaz, Cihat Çelik, Tayfun Aydoğan, Mert Gölgeçen, Beykan Şimşek, Okan Eken ve Samed Ali Kaya oluşturuyor. 9 numaralı formasıyla Okan Eken, Zonguldak Kömürspor’un eski forvet oyuncusu. 9 gole sahip Okan, takımın golcülerinden.

Kocaelispor’un en golcü oyuncusu, 11 gole sahip Tayfun Aydoğan. Aydoğan’ın ardından 10 golle Samed Ali Kaya, 9’ar golle Okan Eken ve Cem Ekinci, 8 golle Beykan Şimşek geliyor.

Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor rekabetinde alınan skorlar şöyle:

2022-2023 SEZONU

30 Ekim 2022: Zonguldak Kömürspor-Kocaelispor: 0-2

Son iki maç 6 puan almalıyız, bir maçı kalan Nazilli’nin de Ankaraspor’a yenilmesi şart Son iki maç 6 puan almalıyız, bir maçı kalan Nazilli’nin de Ankaraspor’a yenilmesi şart

2020-2021 SEZONU

30 Aralık 2020: Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor: 3-1

2 MAYIS 2021: Zonguldak Kömürspor-Kocaelispor: 2-3

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ