Süper Amatör Ligde zirvede büyük kapışma... Şampiyonluk hedefleyen yenilgisiz lider Mavi Şimşekspor ile 5 puan gerideki Akınspor, 8’inci hafta mücadelesinde kozlarını paylaşacak. Derbi karşılaşması 19 Kasım Pazar günü saat 14.30’da Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacak.

Derbi karşılaşması öncesi Mavi Şimşekspor yenilgisiz lider unvana sahip. Birol Yılmaz yönetimindeki Çatalağzı ekibi, oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Tek puan kaybını alt sıradaki Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor karşısında berabere kalarak yaşayan Mavi Şimşekspor, yenilmezlik serisinin yanı sıra derbilerdeki başarısıyla da öne çıktı.

Mavi-Beyazlı takım, Devrek Belediyespor ve Gelikspor’la oynadığı zirve maçlarından 2-0 ve 1-0'lık skorlarla galibiyetle ayrılarak kendisine çok büyük avantaj sağladı. İlk iki derbiden zaferle ayrılan Mavi Şimşek ekibi, gözünü şimdi üçüncü derbi karşılaşmasına dikti.

Birol Yılmaz’ın öğrencileri, deplasmanda oynayacakları derbiyi kazandığı takdirde, hem derbi serisinde galibiyet sayısını 3’e çıkaracak, hem de rakibiyle aradaki puan farkını 8 yapacak.

Derbiye ev sahipliği yapacak Ereğli Akınspor’un mutlak kazanmaktan başka çaresi yok. Son lig maçında Yenimahallespor’a 1-0 mağlup olarak çok önemli 3 puan kaybı yaşayan ve bu kayıp üzerine liderin 5 puan gerisine düşen Kırmızı-Beyazlı takım, kendi sahasında galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Akınspor galip geldiği takdirde lidere ilk yenilgisi yaşatıp puan farkını 2’ye düşürecek, aksi skor halinde ise fark iyice açılacak.

Yenimahallespor yenilgisi sonrası takımın başına Ereğlili tecrübe Ercan Yaman’ı getirerek yeni bir döneme başlayan Ereğli Akınspor, Yaman yönetiminde ilk 3 puan sınavı verecek. Kırmızı-Beyazlı takımdaki görevine 3 puan zaferiyle başlamak isteyen Ercan hoca, bu isteğine ulaşması halinde liderin 5 puan gerisinde kalan Akınspor yeniden zirve yarışına ortak olacak.

SPOR SERVİSİ

pppp-1ph

TFF Hukuk Kurulu konuyu derinleştiriyor! “Maçta ne gördünüz anlatın?” TFF Hukuk Kurulu konuyu derinleştiriyor! “Maçta ne gördünüz anlatın?”

Editör: Hüseyin EKİNCİ