Tüm illerden gönüllü KESK üyeleri dönüşümlü olarak koordinasyon merkezlerinde görev alıyor. Koordinasyon merkezlerinde görev alan KESK üyesi gönüllüler psikolojik destek ve sağlık taramasının yanı sıra ihtiyaç duyulan malzemeleri depremzedelere ulaştırıyor.

8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaşırken depremden etkilenen il ve ilçelere KESK tarafından kadın hijyen malzemeleri ve genel ihtiyaç malzemeleri gönderildi. Zonguldak, Bartın ve Karabük il ve ilçelerinde toplanan ihtiyaç malzemeleri ise Zonguldak, Bartın ve Karabük KESK Şubeler Platformu tarafından tutulan araçla Hatay’a gönderildi.

“KADINDAN KADINA DAYANIŞMAYI ÖRÜYORUZ!”

 Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, “Deprem bölgelerinde kurduğumuz KESK koordinasyon merkezi ve çadırlarımızda dayanışmayı sürdürüyoruz, yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Deprem bölgesine gönderilmek üzere Eğitim Sen Çaycuma, Devrek ve Gökçebey Temsilcilikleri kadın üyeleri, KESK Zonguldak kadın üyeleri, Çaycuma'daki okullarımızdan kadın öğretmenlerimiz, emekli kadın öğretmenlerimiz ve dostlarımızın katkılarıyla toplanan kadın hijyenik malzemeleri Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği binasında ayrıştırılarak paketlendi. KESK’in çağrısıyla Zonguldak, Bartın ve Karabük ilçe ve ilçelerinde toplanan kadın hijyen malzemeleri, genel ihtiyaç maddeleri ve çocuklar için oyuncaklar KESK Zonguldak, Bartın ve Karabük Şubeler Platformu'nca tutulan araçla Hatay merkezdeki KESK Koordinasyon Çadırı'na, KESK Bartın Şubeler Platformundan arkadaşlarımız tarafından ulaştırıldı. Katkı sunan, emek harcayan üyelerimize, arkadaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Dayanışmayı sürdüreceğiz, dayanışma yaşatır!” denildi.

8 MART’TA YAPILACAK BASIN AÇIKLAMASINA KATILIM ÇAĞRISI YAPILDI

8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle 8 Mart 2023 Çarşamba günü saat 17.30’da Çaycuma Öğretmenevi önünde basın açıklaması yapılacağını belirten Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı. (Haber Merkezi)

kesk yardım (6)kesk yardım (7)kesk yardım (4)kesk yardım (5)kesk yardım (2)kesk yardım (3)kesk yardım (8)kesk yardım (1)

Editör: Murat Barutçu