Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın yaptığı açıklamada, “Maalesef bu sabah Türkiye olarak büyük bir felaketin üzerine uyandık ve maalesef deprem bölgesindeki bazı vatandaşlarımız bu felakete uykusunda yakalandı” dedi.

Yalçın açıklamasında, “Deprem anından itibaren Türkiye'de gerek devlet kurumları gerekse sivil toplum kuruluşları seferberlik ilan etmiş durumda” diyerek şunları söyledi:

“Her yerden "göçük altındayız, yardım edin" mesajları geliyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza Allah sabırlar versin. Çok kötü görüntüler var. İnşallah en az kayıpla bu zor süreci atlatırız.

Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce de şu anda deprem bölgesinde depremzedelerin acılarını paylaşıyor. Maalesef ülkemiz deprem kuşağında ve yine maalesef depreme hazırlıklı değiliz.

Burada toplumun en küçük birimi olan bireyden, devlet kurumlarına kadar her aşamada bizlere bazı görevler düşüyor. Öncelikle biz vatandaşlar GSM operatörlerini meşgul etmemeliyiz. Lütfen gerekli olmadığı sürece telefon görüşmesi yapmayın. Otel işletme sahipleri, soğuktan olumsuz etkilenecek vatandaşlara otellerini açsın. İnşaat işletmeleri iş makinalarını ücretsiz olarak bölgeye göndersin. Diğer vatandaşları da Kızılay'a kan bağışına davet ediyoruz. Ayrıca bağış kampanyalarından nakdi yardım yapmalarını ya da imkanı olanların bölgeye battaniye, medikal eşya, kuru gıda gibi önemli maddeleri göndermelerini istirham ederiz.  Devletimiz gerekirse ikinci bir Tekalif-i Milliye Emirleri yayınlayarak, ücretlerini sonradan ödemek kaydıyla gerekli araç gereç ve işletmelere el koymalıdır.

Sözün bittiği yerdeyiz. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın mekanı cennet olsun yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin