Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından tüm yurtta olduğu gibi Zonguldaklı hayırsever vatandaşlar da haberi alır almaz kendi araçları ile deprem bölgesine yardım ulaştırmaya başladılar.

Bunlardan biri de Zonguldak Doğal Afet Destek grubu (ZODAD). İlk etapta üç araçla bölgeye zorlu koşulda ulaşan yardımseverler, ilk andan beri İskenderun merkez, Hatay merkez ve köylerinde, gıda, giysi, temizlik malzemesi, ısıtma gereçleri, acil ilaç ihtiyacı gibi malzemeleri depremzedelere ulaştırıyorlar.

Kendilerine telefonla ulaşarak bilgi aldığımız ZONDAD üyelerinin şuana kadar Zonguldak’tan 3 araba ile 3 sefer yaptıklarını belirterek, “Haberi alır almaz ekip olarak toplandık. İhtiyaç malzemeleri yükleyerek yola çıktık. Elimizden gelen neyse, imkânımız olduğunca gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Hepsi bizim kardeşlerimiz, candaşlarımız. Bu yara sarılasıya kadar da yapmaya devam edeceğiz. Her yara elbet sarılır, dostluklar baki kalır” dediler.

Son seferlerinde erzak yüklediklerini belirten dernek üyeleri yine Hatay’ın köylerindeki afetzedelere ulaştırmaya çalışıyorlar. Ulaşabildikleri yerlerde vatandaşların yanı sıra zorlu koşullarda mücadele veren arama kurtarma ekipleri için de faydalı olmaya çalışıyorlar. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu