2. Lig Beyaz grupta ilk 4 haftayı galibiyet suskunluğuyla geride bırakan Zonguldak Kömürspor’da gözler 5’inci haftaya çevrildi. Kırmızı-Lacivertli takım, 5’te 5’lik galibiyet serisiyle en iyi sezon başlangıçlarından birini yapan lider Vanspor’un konuğu olacak. 1 Ekim Pazar günü oynanacak karşılaşma, Zonguldak Kömürspor’un 3’üncü deplasman maçı olacak. Rakibin kadro yapısı, puan cetvelindeki durumu ve yenilgisiz unvana sahip olması itibariyle Zonguldak Kömürspor, bu sezonun en zor deplasman maçlarından birini oynayacak.

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

Cumartesi günü iç saha maçında Diyarbekirspor’la golsüz berabere kalarak ligdeki ikinci beraberliğini alan Zonguldak Kömürspor, grupta Kırşehir Futbol SK, Altınordu ve Kırklarelispor’la birlikte henüz galip gelemeyen dört takımdan biri.

Galibiyet düşüncesiyle çıktığı Diyarbekirspor karşılaşmasından, rakibin son 20 dakika 9 kişi oynamasına karşın galibiyet çıkaramayan Zonguldak Kömürspor, 3 puan umutlarını Vanspor’la oynayacağı karşılaşmaya taşıdı. Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin yenilgisiz lider karşısında işi pek kolay olmasa da teknik direktör Mustafa Özer, hesaplarını şimdiden puan ya da puanlar üzerine yapmaya başladı.

Zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına yarın start verecek olan Zonguldak Kömürspor, deplasman mücadelesine çıkış olarak bakıyor. Geçmiş maçlara pek fazla takılı kalıp da moral-motivasyonu aşağıya düşürmek istemeyen Kırmızı-Lacivertliler, artık tamamen güçlü rakibe odaklanmış durumda. Hem mental, hem de taktik yönden 5’inci hafta maçına çok iyi hazırlanacak olan futbolcular, sezonun ilk galibiyetini alıp ivme yakalamayı arzuluyor.

VANSPOR YENİLGİSİZ UNVANLA LİDER

Bu sezon kadrosunu 1. Lig düşüncesiyle yapılandıran Vanspor, ilk 5 maçta hiç puan kaybetmedi. 3’ü deplasman, 2’si iç sahada oynadığı maçlarda Vanspor, Bucaspor 1928’i 1-0 (D), Adıyaman FK’yı 2-1 (E), Serik Belediyespor’u 2-0 (D), Kırşehir Futbol Kulübü’nü 2-0 (E), Kırlarelispor’u 2-0 (D) mağlup etti. 5’te 5’lik seride Vanspor, rakip ağları 9 kez havalandırırken, kalesinde 2 gol gördü. Van ekibiyle ilgili dikkat çeken bir başka konu ise, son 4 maçın 2’şer gollü galibiyetlerle kazanılması.

25 kişilik futbolcu kadrosuna sahip Vanspor’un yaş ortalaması 25.

Vanspor’un ilk 11 düzeni, genelde Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Emre Öztürk, Burak Kavlak, Muhammed Ali Doğan, Erdem Seçgin, Onurcan Güler, Medeni Bingöl, Harun Kavaklıdere, Bertuğ Bayar ve Ahmet Ülük’ten oluşuyor.

48 numaralı formasıyla orta alanda görev alan Onurcan Güler ile yine geniş kadroda yer alan Abdulcebrail Akbulut 2018-2019 sezonunda Zonguldak Kömürspor forması giymişti.

Kadro düzeninde istikrardan yana olan Vanspor’da 5 futbolcunun gole katkısı var. 3’er gol atan Harun Kavaklıdere ile Bertuğ Bayar takımın golcüleri olarak öne çıktı. Diğer 3 golde Emre Öztürk, Kerem Çağatay ve Ahmet Ülük’ün imzası var.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ