Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeler ile elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatlarında yüzde 20'lik bir artışı duyurdu.

BOTAŞ'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, doğal gaz toptan satış fiyatlarının belirlenmesinde çeşitli faktörlerin dikkate alındığı belirtildi. Bu faktörler arasında piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tarife ile ilgili kararları ve alım-işletme giderlerindeki değişiklikler yer alıyor.

Açıklamada ayrıca, BOTAŞ'ın doğalgaz toptan satış fiyatlarını mümkün olan en makul seviyede belirlediği ve bu fiyatların tüketicilere sunulduğu vurgulandı.

Fakirin ümidi Fakirin ümidi

YÜZDE 20 ARTIŞ SAĞLANDI

BOTAŞ’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda Kuruluşumuz tarafından 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Büyük Sanayi Kuruluşları kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, oranında artış yapılmıştır.” (Haber Merkezi)

Düğüne giderken otomobilin çarptığı 2 kadın hayatını kaybetti Düğüne giderken otomobilin çarptığı 2 kadın hayatını kaybetti

Motosiklet devrildi! Genç kız yaralandı Motosiklet devrildi! Genç kız yaralandı

İki çocuk annesi genç kadın ekmeğini boyacıılık yaparak kazanıyor İki çocuk annesi genç kadın ekmeğini boyacıılık yaparak kazanıyor

Korkunç kazada 4 üniversite öğrencisi hayatını kaybetti Korkunç kazada 4 üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Elektrik ve suları kesilen esnaf dükkânlarını açtı! Elektrik ve suları kesilen esnaf dükkânlarını açtı!

Ankara'da bombalı saldırı! Teröristler etkisiz hale getirildi! Ankara'da bombalı saldırı! Teröristler etkisiz hale getirildi!

Editör: Murat Barutçu