FIFA hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından Türk hakem camiası kenetlenme örneği sergiledi. Başta Süper Lig hakemleri olmak üzere amatör ve profesyonel tüm hakemler, mazeret bildirerek sistem kapattı. Futbol oynanmaya devam etse bile hakemler protesto amaçlı sistemlerini kapalı tutacak.

Meler’e yapılan saldırı üzerine Zonguldak İl Hakem Kurulu’ndan sert açıklama geldi. Kurul Başkanı Evren Atış imzalı yapılan açıklamada, “Camiamıza yapılan saldırı nedeniyle tepkimizi güçlü bir şekilde ortaya koymak adına  ilimiz genelinde oynanan amatör, okul sporları, futsal, yurtlar turnuvası dahil bütün müsabakaların hakem atamasını iptal edip hakemlerimizi ikinci bir duyuruya kadar süresiz müsabakalardan geri çekiyoruz. Ayrıca idmanlar da dahil bütün faaliyetlerimizi durduruyoruz” denildi.

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi de saldırıya tepkisiz kalmadı.

Şube yönetimi, “FİFA Hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan saldırı nedeniyle, Genel Merkezi’mizin çağrısı ile hakemlerimizi müsabakalara çıkmamaya davet ediyoruz. Ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil eden, gururumuz Halil Umut Meler’e yapılan şiddeti büyük bir esefle kınıyoruz. Atılan tekme ve yumruklar, Türk futboluna atılmıştır. yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Dünyaca takip edilen ligimizin en üst kademesinde bunlar yaşanıyorsa, alt liglerde görev yapan hakemlerimizin can güvenliği yoktur. Yüce Türk adaletinden tek temennimiz vardır! Saldırıyı yapan bu şahsiyetler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.” açıklamasında bulundu.

Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, ortak açıklamada, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, sporun içinde böyle olayların olmasını asla tasvip etmiyoruz ve nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu... Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu...

Editör: Hüseyin EKİNCİ