Alaplı Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde çevrimiçi olarak Öğr. Gör. Dr. Semih Çakır’ın sunumuyla “Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliği” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Alaplı MYO Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oturak, müdür yardımcıları Öğr. Gör. Murat Aslan ve Öğr. Gör. Ahmet Eren ile öğretim elemanları ve öğrencilerin katılım sağladığı çevrimiçi konferansa yoğun katılım ve ilgi gösterildi.

Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliğinin tanımları ile sunuma başlayan Dr. Çakır, bilgi güvenliğinin önemini ifade ederek Siber Güvenlik, Siber Savaş, Siber Casusluk ve Siber Suçlar kavramlarını örnekler ile ifade etti. Sunumun ilerleyen aşamalarında Dünya ve Türkiye’den istatistiki bilgiler vererek yaklaşan tehlikenin ayak sesleri vurgulandı. Sosyal mühendislik yöntemlerinden olan “Oltalama (Fishing)” saldırılarının nasıl kullanıcıları tehdit ettiğini ve çalışma mantığını örnek bir Oltalama saldırı uygulaması ile gösteren Dr. Çakır, Yeni trendlerden Kripto paralar, Metaverse, NFT, Blok zinciri ve Deepfake kavramları ve olası riskleri hususunda açıklamalarda bulundu.

Alınacak önlemlerden en önemli olanının bireylerde bilgi güvenliği konularında farkındalık yaratarak sağlanabileceğinin ve kuvvetli şifrelemenin vurgusunun yapıldığı konferans soru ve cevap bölümüyle son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi