Türk Kadın Hareketi Genel Başkanı Pınar Gül yaptığı açıklamada, “1 Mayıs'ta Zonguldak miting alanında yaşananlar toplumdaki kamplaşmanın ve tartışma kültürünün kaybolmuş olmasının önemli bir göstergesidir” dedi.

Gül açıklamasında, “Zonguldak'ta "1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü" çerçevesinde

yapılacak mitingde kürsüde sunum yapmak üzere görev alan Gülhan Yıldız'a yönelik KESK üyelerinin yer aldığı Kadın Platformu tarafından “Kürsüde İstanbul Sözleşmesi'ne alkış tutan faşist bir kadın var” pankartı açılmış. Gerçekle ilgisi olmayan ve amacı da anlaşılmaz olan bu pankart, Kamu Emekçileri

Sendikası Konfederasyonu'nun emekçilerle bir arada hak arama mücadelesi sürdürmek yerine seçtikleri yolu göstermesi açısından anlamlıdır” diyerek şunları söyledi:

“Sayın Gülhan Yıldız Türk Kadın Hareketi'nin Zonguldak temsilcisidir. Türk Kadın Hareketi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş felsefesine, Cumhuriyet Devrimine ve Atatürk İlkelerine bağlı bir harekettir. İnsanlar arasındaki tüm baskı ve sömürü biçimlerine karşı mücadele eden Türk Kadın Hareketi kadının özgürlüğünün, insanın ve toplumun özgürlüğü olduğunu bilir. Bu bağlamda

toplumsal gelişmenin ve özgürleşmenin önündeki en önemli engellerden biri olan kadınların var oluşunu, değerini çarpıtan, kadınlara ayrımcılık uygulayan tüm toplumsal kurumlar ve olgularla mücadele eder.

Sayın Gülhan Yıldız ve Türk Kadın Hareketinin üyeleri bilimsel, akılcı ve özgürlükçü bir yaşam biçimini benimsemektedirler. Kısa adı İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” kadın hareketi için önemli bir başvuru sözleşmesi niteliği taşımaktadır. İstanbul Sözleşmesi kadar iç hukukta yer alan yasalar da önemlidir ve kadınlar açısından anlamlı kazanımlar mücadelelerle elde edilmiştir. Türk Kadın Hareketi kadına yönelik şiddeti tüm yönleriyle ele almakta ve çözümlerin de bir bütünlük içinde değerlendirilmesi gerektiğini bilmektedir. Sayın Gülhan Yıldız'a yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi