Demirciler Market Müdürü Necmi Akgül, önümüzdeki hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların alışverişlerini son güne bırakmamasını önerdi.

Müşterilerine hızlı ve hijyen kurallarına uyarak hizmet etmeye gayret ettiklerini belirten Akgül, 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00'ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeniyle marketlerde yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların alışverişlerini Cuma gününe bırakmadan sosyal mesafe kuralları içinde yapmalarını tavsiye etti.

Demirciler Market Müdürü Necmi Akgül, açıklamasına şöyle devam etti:

DEVLETİMİZİN BELİRLEDİĞİ KURALLARA UYUYORUZ

“Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle devletimiz marketlerin saat 09.00 ile 21.00 arasında çalışmasını öngördü. Bu saatler arasında müşterilerimizin marketlerin içerisinde yoğun olarak alışveriş yapmaması adına da belediye ekipleri ve polislerimiz marketlerin metrekaresine göre içerisinde bulunacak kişi sayısını belirledi. Bizde yetkililerin belirlediği kişi sayısına göre marketimizin içerisine müşterilerimizi almaktayız. Eğer müşteri sayımız belirlenen sayıdan fazla olursa müşterimizi dışarıda bekletiyoruz içerideki müşteri çıktıktan sonra marketimizin içerisine alıyoruz ve sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Çünkü devletimiz bizden sosyal mesafeyi de korumamızı istedi bizde bu kurala harfiyen uymaya çalışıyoruz.

MARKETLERDE YOĞUNLUK YAŞANMAMASI İÇİN ALIŞVERİŞİMİZİ SON DAKKAYA BIRAKMAYALIM

Marketimize 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altında kimseyi almıyoruz. Ayrıca maskesi olmayan kişileri de marketimizin içerisine sokmuyoruz. Çalışanlarımızın hepsi eldiven ve maske takıyorlar. Bu kapsamda devletimiz koronavirüs nedeniyle alınan önlemleri biraz daha sıkılaştırdı ve 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00'ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasakla birlikte herkesin evine ekmeği getirilecek ancak kapalı olacağı için market, kasap, manav gibi alışverişler yapılamayacak. Bu sebeple insanların marketlerde yoğunluk yaşamaması için hafta sonuna kadar alışverişlerini yapmalarını öneriyorum. Devletimizin almış olduğu kararlar halkımızın sağlığı için alınan kararlardır ve bu kararlara hepimizin uymasını rica ediyorum. Çünkü koronavirüslü bir kişinin bu virüsü birçok kişiye bulaştırabileceği söylenmekte bu nedenle alınan önlemlere uymalıyız.

MÜŞTERİLERİMİZİN EVLERİNE KADAR MARKET ALIŞVERİŞLERİNİ GETİRİYORUZ

Vatandaşlarımızın alışverişlerini son güne bırakmamasını öneriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız alışverişini genellikle akşam saatlerinde yapmayı tercih ediyor mümkünse akşam saatlerinde yoğunluk yaşanmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulması için gün içinde alışverişlerini yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca dışarı çıkamayan veya çıkmak istemeyen vatandaşlarımıza servis araçlarımızla evlerine kadar market alışverişlerini getiriyoruz. Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hızlı ve hijyen kurallarına uyarak hizmet etmeye gayret ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi