Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı 26 Şubat Cuma günü saat 21.00'de başladı. Kısıtlama 1 Mart Pazartesi 05.00 itibarıyla sona erecek.

İçişleri Bakanlığınca daha önce çıkarılan genelgeler kapsamında haftalardır uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 26Şubat Cuma günü saat 21.00'de başladı. Kısıtlama 1 Mart Pazartesi 05.00 itibarıyla sona erecek. Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için tüm tedbirler alındı.

Ayrıca İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmeler kapsamında, 1 Mart Pazartesi günü vergi dairelerine yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliği'ne genelge gönderildi. Genelge kapsamında vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyen vatandaşlar borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi