Zonguldaklı yazar, şair, fotoğrafçı ve akil insan Gülden Işık bir yazı kaleme alarak geçtiğimiz hafta sonu Fevkani Köprü önünde yıkımı protesto amaçlı şiir okuma eylemine destek verenlere ve yazılarıyla da kendisine destekleyen gazetecilere ve gazetemiz yazarı Sermet Aksu’ya teşekkür etti.

Gülden Işık kaleme aldığı yazısında şöyle dedi:

“Evet. Bugün, yıkılmasın dediğim Fevkaninin önünde şiirimi okudum, içimi döktüm diyerek rahatladım mı ki? Hayır! Ahım, yaşadığım sürece benimle birlikte hep yaşayacak; isterse yerine Babil'in bahçeleri yapılsın. İsterse yerine bir sürü süslü köprüler dizilsin; gideni geri getirmeyecek maalesef.

"Hayır" diyenlerin itirazı, muktedirlerin yangından mal kaçırır gibi olmaz yıkımlara imza atarak Zonguldak' kimliğinin yok edilmesine, Cumhuriyet izlerinin silinmesine harcanan maksatlı, menfaatçi çabalaradır. Olmaz yıkımları onaylayanlar, "şehrin önü açılsın, yenilik gelsin, kamburdu, çürüktü vs " diyerek " yıkılmasın " diyenleri anlamayanlar hoşlukla yıkımı izleyebilirler elbette.

İşin rengini iyi bilenlerin hiç de hoş izlemeyecekleri malûm; yazıp çizmeye, belgelemeye, hak aramaya devam edeceklerdir; çeliğin çürümediğini göstermek boyunlarının borcu olacak çünkü.

Bu şehirde doğup burda yaşayan, ölüsü, dirisi burda olan, şehrinin acısı, kederiyle hemhal olup, kimliğinin ne demek olduğunu iyi bilenler, anılarının izlerinde yürümenin, kültür mirasının şehre kattığı değerin farkında olanlar da  "hayır" diyenleri anlıyorlardır.

Özölçer: Ülkemizi muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacak gençleri yetiştirmeyi görev addediyoruz Özölçer: Ülkemizi muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacak gençleri yetiştirmeyi görev addediyoruz

Ne diyelim; Şehrinin sesine kulak tıkayanlara hayırlı olsun diyelim! Haram yenilen lokmalar boğazlarına dizilsin diyelim. Güzellik uğruna yüzünü değiştirip tanınmaz hale gelen yüzler nasıl kimliksizleşiyorsa, o hale gelecek şehrime şimdiden geçmiş olsun diyelim.

 Seçim zamanı, " bize oy vermezseniz köprü böyle kalır" diyeceklere "hadi ordan" diyelim. Çantada keklik görerek kendi cenahının sözlerini kulak arkası edeceklere de "hadi ordan" diyelim.

Birbirimizi daha iyi görelim. Daha iyi duyalım. Daha iyi anlayalım. Partici olmak, ocu, bucu olmak şehrimize hiçbir şey vermedi. Vereceği de yok!

Biz eski kafalılar böyleyiz işte; beklentisiz, karşılıksız sevdiğimiz için ne baş olmak istiyoruz, ne de olmamız isteniyor.

Konu nereden nereye geldi yine.

Yazıma; bugün yanımda olan, uzakta da olsa mesajları, telefonlarıyla ses veren, canlı yayın yaparak, yazarak katkıda bulunan gazetecimiz Mustafa Özdemir ve Sermet Aksu 'ya, tüm Zonguldak sevdalısı yüreklere teşekkür etmek için başlayacaktım sözde. Uzadı gitti sözüm... Af ola. Ve hepinize çok teşekkür ediyorum yeniden. Varlığınız var olsun hep.”

(Fadime Yılmaz Elma)

WhatsApp-Image-2023-10-16-at-11.17.46-(1)

Zonguldak’ta Eylül’de 526 Konut Satıldı Zonguldak’ta Eylül’de 526 Konut Satıldı

Zonguldak’ta film gibi olay! Fuhuş, baskın, uyuşturucu, hırsızlık… Zonguldak’ta film gibi olay! Fuhuş, baskın, uyuşturucu, hırsızlık…

Zonguldak Kömürspor’da Şenol Demir dönemi... Nerede kalmıştık! Zonguldak Kömürspor’da Şenol Demir dönemi... Nerede kalmıştık!

Zonguldak’ta kaza! 8 yaşındaki çocuk yaralandı! Zonguldak’ta kaza! 8 yaşındaki çocuk yaralandı!

Herkesin konuştuğu o isme şarkı yazıldı… “Zonguldak Uşacuğunun Hayallarinin İçine Ettiy” Herkesin konuştuğu o isme şarkı yazıldı… “Zonguldak Uşacuğunun Hayallarinin İçine Ettiy”

Çaycuma definecilerin yeni adresi! Çayırköy Mağarasını talan ettiler... Çaycuma definecilerin yeni adresi! Çayırköy Mağarasını talan ettiler...

Kaza yapan 13 yaşındaki kız çocuğunun ilginç isteği Kaza yapan 13 yaşındaki kız çocuğunun ilginç isteği

Cenazeden dönen aile kaza yaptı Cenazeden dönen aile kaza yaptı

Milyonlarca kişiyi üzen karar; 26 gün ücretli olacak Milyonlarca kişiyi üzen karar; 26 gün ücretli olacak

Düğün konvoyunda facia! Gelin arabasının altında kaldı! Düğün konvoyunda facia! Gelin arabasının altında kaldı!

Doğum günü öldüğü gün oldu; Kazada ölen gençler toprağa verildi Doğum günü öldüğü gün oldu; Kazada ölen gençler toprağa verildi

Editör: Murat Barutçu