Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Karadeniz gazını karaya çıkarma töreninde ilk konuşmayı yaptı. Bakan Dönmez açıklamasından ana başlıklar:

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Bugün burada bir ülkenin kaderini değiştiren insanlarla bir aradayız. İnanan, vazgeçmeyen, sonunda vadedilen zafere ulaşan insanlara birlikteyiz. Türkiye'nin enerji tarihinde yeni bir çağ açan binlerce kahraman bugün burada bizlerle birlikte. Farklı düşündükleri, farklı gördükleri için öncü oldular, çığır açtılar. Bir ülkenin enerji bağımsızlığına giden ilk kıvılcımı ateşlediler. Daha önce Karadeniz'de yabancı şirketlerle birçok sondaj yapmıştık. Sonuca ulaşamamıştık.

Umutla çıktığımız yolun sonu müjdelerle noktalandı. Fatih Sondaj Gemisi, bir milletin kaderinin değişmesinde başrol oynadı. Bize düşen çalışmaktı. Her arayan bulamazdı, lakin bulanlar arayanlardı. Yılmadık, inandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk. Yılmadık ümidimizi kırmadık başaracağımızı biliyorduk. Her türlü zorluğa ambargoya rağmen hamdolsun başardık. Bir hayalimiz vardı inandık başardık. Her türlü ön yargıyı kırdık, 'arayamazsanız' dediler aradık, 'bulamazsın' dediler bulduk, 'çıkaramazsınız' dediler çıkardık. Bu eser 85 milyonun, bu gurur tüm Türkiye'nin, bu başarı Türkiye'yle sevinen bütün kardeşlerimizin.

Kamu bankaları emekli promosyonlarını güncelliyor! Başvurular pazartesi başlıyor! Kamu bankaları emekli promosyonlarını güncelliyor! Başvurular pazartesi başlıyor!

İlk fazda 10 kuyuda günlük 10 milyon, 2. fazda 40 kuyudan günlük 40 milyon metre küp doğal gaz üreteceğiz. Tamamlandığında doğal gaz ihtiyacımızın yüzde 30'unu tek başına karşılayacak. Tüm konutların 35 yıllık doğal gaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip." (Fadime YILMAZ ELMA)

Editör: Murat Barutçu