Merkez Bankasının başı Gaye Erkan politik faiz oranını yükseltmede sınır tanımıyor. Kendisinden önceki  başkanların faiz yükseltme politikaları nedeniyle görevinden alındığı düşünülürse Gaye Erkan’ın dokunulmaz olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor.  Bu arada “nas” kavramı da ortadan kalkmış görünüyor.

Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi! Resmi Gazete’de yayınlandı: Akaryakıtta tek fiyat dönemi!

Ulusal basında yer alan haberlere göre Merkez Bankası, reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto ve avans faiz oranlarını 500 baz puan yükseltti. Buna göre, iskonto faiz oranı yüzde 40,75'e, avans faiz oranı ise yüzde 41,75'e yükseltildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı ile avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını güncelledi.

TCMB'nin söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerde yıllık uygulanacak iskonto faiz oranı yüzde 40,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı da yüzde 41,75 olarak tespit edildi. Söz konusu karar, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu