Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından SGK Zonguldak İl Müdürlüğünde başlayan yoğun mesai aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda çalışma arkadaşlarına özverilerinden dolayı teşekkür eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, şuana kadar 6000’in üzerinde aylığı bağladıklarını, başvuruların yarısından fazlasını bitirdiklerini ifade etti.

Mart ayında yapılmış olan müracaatlardan sorunsuz olanların tamamını ay sonu itibariyle bitireceklerini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

BİR AYDA 300 AYLIK BAĞLARKEN 3000 AYLIK BAĞLAR DURUMA GELDİK

“Konu Emeklilerde Yaşa Takılanlar EYT) olunca gece gündüz demeden cansiperane hizmet veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ramazan ayında sahurlara kadar şimdide gece saat 10-11’lere kadar çalışan arkadaşlarımız var. Onların özverisiyle umduğumuz gibi bu işleri götürüyoruz. Her bir aylık bağlanması gereken insan için kendinin aylığı önemli. Bu nedenle de sigortalılarımızdan özellikle anlayış istiyoruz. Zonguldak SGK olarak bir ayda 250 ile 300 aylık bağlama durumumuz varken biz bir ayda 3000 aylık bağlar durumlara gelmiş olduk bu ciddi bir sayı. Şuana kadar 5800 civarında aylığı bağladık bu ay 8 günde bağladığımız 650 aylığı da ilave edersek 6000’leri geçmiş olduk. Başvuruların yarısından fazlasını bitirdik. Bir aksilik olmazsa bu ayın sonuna kadar biz Mart ayında verilmiş olan aylıklardan sorunsuz olanların tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Arkadaşlarımızda o özveriyle çalışıyorlar. Umarız hedefimizi tuttururuz. Yeni aya geçmeden önce müracaatını yapmış olan Mart ayı müracaatlarımızın tamamının aylıklarını kendilerine bağlamış oluruz.

Tokat’ta peş peşe iki deprem! Okullar tatil edildi! Tokat’ta peş peşe iki deprem! Okullar tatil edildi!

AYLIK BAĞLADIĞIMIZ ŞAHISLARA 3-4 GÜNDE AYLIKLARI YATIYOR

Eskiden aylık bağladığımızda bir sonraki aya maaş gittiği için mağduriyet daha fazlaydı şimdi aylığı bağladığımız zaman 3-4 gün içerisinde şahısların bankaya aylıkları gitmiş oluyor. Her bağladığımız emekliye SMS yolu ile bilgi gitmiş oluyor. Bunun haricinde e Devlet üzerinden vatandaşlarımız aylıklarının bağlanıp bağlanmadığının kontrollerini kendileri de yapabilirler. Elzemiyeti olan durumlarda zaten elden geldiğince bakıyoruz problemi olanlardan çözülebilecekleri çözmeye çalışıyoruz. Ama süreç tamamen bizim elimizde değil. İlk sigortalılığın başladığı il farklı il ise oradan veri topluyoruz. Aralarda çalışmalar farklı illerde ise oralardan veri topluyoruz. Bu süreç ister istemez zaman alıyor ama sorunsuz dosyalar açısından elden geldiği kadar daha hızlı bir şekilde aylık bağlama çabamızı devam ettiriyoruz.

ARKADAŞLAR CANSİPERANE ÇALIŞIYORLAR

Arkadaşlarımızla bu ayın başında yapmış olduğumuz toplantıda kendimize bir hedef koyduk ve Mart ayında yapılmış olan müracaatlardan sorunsuz olanların tamamını ay sonu itibariyle bitireceğiz. 2 ayda yapmış olduğumuz performansı şuanda son bir hafta içerisine baktığımızda üstüne çıkmış durumdayız. Sistemi de oturttuk inşallah bu ayın sonuna kadar ciddi bir sayıda aylık bağlayıp bir sonraki ayda sorunlular dahil tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Personeliniz ne kadar fazla olursa bu hedefi daha fazla tutturursunuz. Zonguldak’ın acı kaderi ben geldikten sonra 70-80 civarında personel sayımızda azalma oldu. Buna rağmen arkadaşlar cansiperane çalışıyorlar. Bizlerde sabahın erken saatlerinde gelip gecenin geç saatlerine kadar kalmaya çalışıyoruz. Cumartesi ve Pazar günlerinde de arkadaşlar normal mesai gibi çalışıyor. Bu özveriyle hedefimizi umduğumuzun üzerinde tutuyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin