Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün ve bugün Zonguldak’ta madencilerle bir araya geldi, doğal gaz çalışmalarını takımdan inceledi. 20 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesinde Filyos Gaz Sahası’nı ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Dönmez, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, TTK’ya yapılacağı açıklanan işçi alımı ile ilgili, “bin kişi belki iki bin kişiye de çıkabilir. Bizim için oradaki bin rakam hani net bir dönemde ihtiyaç duyduğumuz işçi kaynağı.” dedi.

“KARADENİZ GAZINI MAYIS BAŞI İTİBARIYLA KULLANIMA ARZ ETMİŞ OLACAĞIZ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "20 Nisan'da Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızın büyük bir kısmını memnun edecek bir müjdeyi paylaşacak. Gündemi değiştiren bir müjde olur. Karadeniz gazını mayıs başı itibarıyla kullanıma arz etmiş olacağız. Gabar Dağı'nda yeni bir keşif amaçlı sondaja da devam ediyoruz. Bu ayın sonuna doğru oradan iyi bir haber bekliyoruz. Akkuyu'ya ilk taze nükleer yakıt geliyor" dedi.

İŞÇİ ALIMINDA RAKAM ARTABİLİR

Serbest piyasada dövizde son durum Serbest piyasada dövizde son durum

Zonguldak'ın geçen yüzyıl kömürle anıldığını. bundan sonra da doğalgazla anılacağının altını çizen Bakan Fatih Dönmez, "Zonguldak'ın bir yerde tarihi diyelim. Geçtiğimiz yüzyıl Zonguldak'ı bir başka yeraltı enerji kaynağı olan kömürle andık. Ama bu yüzyılda da doğal gazla anacağız inşallah. Bu arada tabii maden sektörü insan kaynağı sirkülasyonun yoğun olduğu bir sektör. Yıpranma daha fazla. Emeklilik dolayısıyla ayrılanlar var. İşte o ayrılanları da karşılamak için diğerlerine de işçi alacağız. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz haftalarda söyledi. Bin kişi daha alacağız dedi. Şimdi dün arkadaşlarla burada bir toplantı daha yaptık. Burada münasebetli münavebeli bir sistem var. Özellikle yöre halkı da onu daha çok tercih ediyor. Burada bir işçimizi biz daha çok kırsal kesimden temin ediyoruz biliyorsunuz. Kırsal kesimde de şimdi full-time işe aldığınızda bu sefer de tarladaki, bahçedeki işleri zaman zaman aksayabiliyor. Yöre halkı "Geçmişte biz şöyle çalışıyoruz, bir ay tarlamızda, bahçemizde çalışıyoruz. Aynı imkan tekrar bize verilebilir mi' diye dün böyle bir teklifle geldiler. Bu durumda belki eğer öyle bir ay çalışıp bir ay tarlasını, bahçesinde çalışmaya müsaade edersek bu bin kişi belki iki bin kişiye de çıkabilir. Bizim için oradaki bin rakam hani net bir dönemde ihtiyaç duyduğumuz işçi kaynağı. Çalışıyoruz." (İHA)

Editör: Murat Barutçu