Zonguldak'ta maden işçileri, tarihi bir protokole imza atarak 30. dönem toplu iş sözleşmesi sürecini başarıyla tamamladı. Bu kapsamda alınan zamların ardında yer altı madencisinin en düşük maaşı 30 bin TL oldu. Yer üstü madencilerin maaşı ise en düşük olarak 20 bine dayandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasını kapsayacak 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi 9 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da imzalandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında 7 Mart 2023 tarihinde başlayan 30’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden çıkan sonuç madencileri memnun etti.

Gelen zamma göre yer altı madencisinin en düşük maaşı 30 bin TL oldu. Yer üstü madencilerin maaşı ise en düşük olarak 20 bine dayandı.

Haber: Murat BARUTÇU

Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu

TABLO MAAŞ2

TABLO MAAŞ1

Akın Kaçmak’ın ölümünün ardından sular durulmuyor! Evini ateşe verdiler! Akın Kaçmak’ın ölümünün ardından sular durulmuyor! Evini ateşe verdiler!

Yangında can pazarı! Yangında can pazarı!

Kendini kesti, ameliyatta hayatını kaybetti! Kendini kesti, ameliyatta hayatını kaybetti!

Çaycuma'da feci kaza Filyos Nehri'ne düşmekten son anda kurtuldu! Çaycuma'da feci kaza Filyos Nehri'ne düşmekten son anda kurtuldu!

 

Editör: Murat Barutçu